22/01/2022

#Neversettle: H Coca-Cola αναλαμβάνει υπεύθυνη δράση για έναν καλύτερο κόσμο

Γνωρίζεις μήπως ότι περίπου 620 εκατομμύρια νέοι και νέες δεν έχουν πρόσβαση σε εκπαίδευση και πρακτική άσκηση ή ότι το χάσμα αμοιβών, ανάμεσα σε γυναίκες και άνδρες, χρειάζεται περίπου 217 χρόνια για να καλυφθεί; Γνωρίζεις μήπως ότι περίπου 620 εκατομμύρια νέοι και νέες δεν έχουν πρόσβαση σε εκπαίδευση και πρακτική άσκηση ή ότι το χάσμα αμοιβών, ανάμεσα σε γυναίκες και άνδρες, χρειάζεται περίπου 217 χρόνια για να καλυφθεί; Αυτό δεν είναι το μέλλον που θέλουμε.
Μπορούμε να συνεχίσουμε να αδιαφορούμε ή μπορούμε να κάνουμε τη διαφορά. Η Coca-Cola επιλέγει το δεύτερο, αναλαμβάνοντας την ευθύνη που της αναλογεί, απέναντι στους ανθρώπους και στις κοινωνίες. Ταυτόχρονα, η μεγάλη εταιρεία θέλει να εμπνεύσει ένα κίνημα που θα αφήσει στις επόμενες γενιές ένα καλύτερο, βιώσιμο κόσμο. Αυτό είναι το #NeverSettle. Η καμπάνια-που έχει ήδη ξεκινήσει και στην Ελλάδα- στηρίζεται έμπρακτα από προγράμματα που στοχεύουν να κάνουν τη διαφορά, σε τρεις πυλώνες: 

AΠΟΡΡΙΜΜΑΤΑ
Με όραμα της «Ένα Κόσμο Χωρίς Απορρίμματα», η Coca-Cola θέτει φιλόδοξους, αλλά εφικτούς παγκόσμιους στόχους:

  • Να παράγουμε  100% ανακυκλώσιμες συσκευασίες, έως το 2025
  • Να αυξήσουμε τη χρήση ανακυκλωμένου υλικού στα μπουκάλια μας, κατά 50%. μέχρι το 2030
  • Να ανακυκλώνουμε ένα μπουκάλι ή ένα κουτάκι-ανεξάρτητα αν είναι δικά μας αναψυκτικά ή άλλης εταιρείας- για κάθε ένα που πουλάμε, έως το 2030.

Στην Ελλάδα, με οδηγό το «Zero Waste Future», την πλατφόρμα κοινωνικής προσφοράς της εταιρείας που ξεκίνησε πιλοτικά στη Θεσσαλονίκη, το 2018 και επεκτάθηκε φέτος και σε άλλους τομείς, φιλοδοξοί να αλλάξεί τη στάση των Ελλήνων απέναντι στα απορρίμματα. Μέσα στα δύο πρώτα χρόνια του προγράμματος, περισσότεροι από 250.000 πολίτες ενημερώθηκαν, 370 τόνοι υλικών συλλέχθηκαν και περίπου 4 εκατομμύρια συμπολίτες μας εκτέθηκαν συνολικά στα μηνύματα, σε όλη την Ελλάδα. Φέτος το καλοκαίρι,  στο πλαίσιο του «Zero Waste Beaches», τοποθέτησε κάδους ανακύκλωσης σε 9 ελληνικές παραλίες, ενώ πραγματοποίησε οργανωμένους καθαρισμούς παραλιών, συλλέγοντας συνολικά 145 τόνους απορριμμάτων. Το πλαστικό μπορεί να μετατραπεί σε ο,τιδήποτε θέλουμε, αρκεί να μην το πετάμε, Αρκεί να ανακυκλώνουμε, πιο πολύ, πιο συχνά. 

ΝΕΡΟ

Η πρόσβαση σε νερό πόσιμο και ασφαλές είναι καθοριστική για τη ζωή και για τη φύση. Γι’ αυτό προτεραιότητα της Coca-Cola είναι η προστασία των παγκοσμίων αποθεμάτων και η προσπάθεια να κάνει προσιτό το πολύτιμο αυτό αγαθό σε εκείνους που το έχουν περισσότερο ανάγκη.
Ήδη, από το 2015, έχει καταφέρει να επιστρέφει κάθε σταγόνα νερού που χρησιμοποιεί για την παραγωγή των δικών μας προϊόντων. Στην Ευρώπη, μόνο το 2018, επιστρέφει νερό ίσο με 19,000 πισίνες Ολυμπιακών διαστάσεων, κάθε χρόνο, ξεπερνώντας κατά 181% το νερό που χρησιμοποίησε.
Στην Ελλάδα, με το πρόγραμμα «Αποστολή Νερό», σε περίπου 10 χρόνια, υλοποίησε περισσότερα από 100 έργα συλλογής βρόχινου νερού, ανακύκλωσης υδάτινων αποβλήτων και προγράμματα επάρκειας νερού, σε 33 ελληνικά νησιά, που έχουν ωφελήσει περισσότερους από 280.000 συμπολίτες μας, ενώ συλλέγονται 630 εκατομμύρια λίτρα νερού ετησίως.
ΙΣΕΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ
Η Coca-Cola ότι μπορεί να βοηθήσει εκατομμύρια ανθρώπους να πάρουν το μέλλον στα χέρια τους, να αξιοποιήσουν τις ικανότητές τους. Μπορεί να εξαλείψει τις διακρίσεις μεταξύ των φύλων. Μέσω των παγκόσμιων πρωτοβουλιών μας, στοχεύει στη στήριξη και ενδυνάμωση 5 εκατομμυρίων γυναικών ώστε να αναδείξουν τις δυνατότητές τους, μέχρι το 2020. Μέχρι σήμερα, έχει βοηθήσει περισσότερες από 2,4 εκατομμύρια γυναίκες να αντιμετωπίσουν τις κύριες προκλήσεις που τις εμποδίζουν να προχωρήσουν, ενώ στην Ελλάδα, με το πρόγραμμα «Counting Stars» έχει υποστηρίξει, το 2017-2018, περισσότερες από 3,000 γυναίκες, σε 6 πόλεις της Ελλάδας.
Παράλληλα, με τα προγράμματα «Youth Empowered» και «Regeneration», θέλει να βοηθήσει 1 εκατομμύριο νέους και νέες, μέχρι το 2025, να έχουν πρόσβαση σε προγράμματα πρακτικής άσκησης και mentoring, σε όλη την Ελλάδα.
Ο δρόμος που έχει επιλέξει η Coca-Cola δεν είναι ο πιο εύκολος, είναι όμως ο σωστός. Στην πορεία της αυτή, έχει κάνει πολλά. Χρειάζεται όμως να κάνει περισσότερα και μπορεί να το κάνει με τη δική σου βοήθεια. Γίνε και εσύ μέρος της λύσης! www.coca-cola.gr/neversettle