27/01/2022

Σπουδαία διάκριση αποτελεί για τον Σπύρο Γιαννιώτη, η επιλογή να ενταχθεί στο International Marathon Swimming Hall of Fame.

Σπουδαία διάκριση αποτελεί για τον Σπύρο Γιαννιώτη, η επιλογή να ενταχθεί στο International Marathon Swimming Hall of Fame. Ο 39χρονος Ελληνας Ολυμπιονίκης, επελέγη για την παρουσία του, τόσο στον υγρό στίβο, όσο και έξω από αυτόν, ενώ η σχετική τελετή, θα διεξαχθεί στις 2 Μαϊου 2020 στην Νέα Υόρκη. Με ανάρτηση του στο Facebook, ο Γιαννιώτης σχολίασε: “Τι τιμή! Σας ευχαριστώ πολύ”.

Γεννημένος στις 19 Φεβρουαρίου 1980 στο Λίβερπουλ (τόπο καταγωγής της μητέρας του), ο Γιαννιώτης μεγάλωσε στην Κέρκυρα (τόπο καταγωγής του πατέρα του), όπου και μυήθηκε στο κολύμπι, αγωνιζόμενος στον τοπικό ΝΑΟΚ.

Ο Γιαννιώτης θα γίνει ο πρώτος Έλληνας κολυμβητής που θα γίνει μέλος του Hall of Fame. Στην καριέρα του έχει κερδίσει μεταξύ άλλων ένα ασημένιο Ολυμπιακό μετάλλιο το 2016 στο Ρίο, δυο χρυσά σε Παγκόσμια Πρωταθλήματα (2011, 2013), ένα χάλκινο αλλά και σε Ευρωπαϊκά Πρωταθλήματα.

Στην σπουδαία καριέρα του, ο Γιαννιώτης συμμετείχε πέντε φορές σε Ολυμπιακούς Αγώνες και στα 36 του στη Βραζιλία κρέμασε στο στήθος του το ασημένιο μετάλλιο που τόσο πολύ επιθυμούσε στην ανοιχτή θάλασσα, ενώ τέσσερα χρόνια πριν στο Λονδίνο έχασε το χάλκινο μετάλλιο για μόλις 5 δευτερόλεπτα.

Είναι ο πρώτος Έλληνας που κολύμβησε σε τελικό σε Παγκόσμιο Πρωτάθλημα (2001) και ο μοναδικός σε δυο τελικούς σε Ολυμπιακούς Αγώνες, το 2004 στην Αθήνα, εκεί όπου ήταν 5ος στα 1500μ. και 7ος στα 400μ. Επίσης, το 2003 είχε κερδίσει το χάλκινο μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα με την ομάδα 4X200μ ελεύθερο.

Photo Credits: Eurokinissi


Πηγή sport24.gr