26/10/2021

Ολοκληρώθηκε μια απόλυτα επιτυχημένη χρονιά με συγκομιδή 1.063,43 βαθμών. Πρόκριση για την Ελλάδα στο Τόκιο 2020, στην ποδηλασία δρόμου, στο αγώνισμα της αντοχής.

Η Ελλάδα προκρίθηκε και τυπικά, στους Ολυμπιακούς Αγώνες Τόκιο 2020, στην ποδηλασία δρόμου, στο αγώνισμα της αντοχής. Η χώρα μας φιγουράρει στην 36η θέση στην παγκόσμια Ολυμπιακή κατάταξη τις UCI με 1068,43 βαθμούς, θέση που τις δίνει το δικαίωμα να δώσει το παρών, με έναν αθλητή δρόμου, σε λίγους μήνες στην Ιαπωνία

Η πρόκριση είναι της χώρας και όχι ονομαστική. Φυσικά στο ποιος αθλητής θα πάει στο Τόκιο θα προσμετρηθούν η θέση τους στο Ολυμπιακό ranking list, αλλά κι άλλα κριτήρια που έχει βάλει η Ομοσπονδία. Θυμίζουμε ότι την ΠροΟλυμπιακή ομάδα αποτελούν οι Πολυχρόνης Τζωρτζάκης, Γιώργος Μπούγλας, Χαράλαμπος, Καστραντάς, Στέλιος Φαραντάκης.

Η πρόκριση – επιβράβευση επετεύχθη με σκληρή προσπάθεια όλων, με το άθροισμα τις βαθμολογίας των 8 καλύτερων βαθμολογούμενων Ελλήνων αθλητών, μετά από μια πολύ καλή χρονιά.

“Είναι η καλύτερη αγωνιστική χρονιά για την Εθνική ομάδα δρόμου τα τελευταία χρόνια. Από τον περασμένο Ιούλιο ήμασταν σχεδόν σίγουροι για την πρόκριση. Η “κόκκινη γραμμή” για εμάς ήταν η 50η θέση και βλέποντας την ομάδα να κάνει μια φανταστική χρονιά μιλούσαμε για σίγουρη πρόκριση.

Η οριστικοποίηση ήρθε την περασμένη Τρίτη, 22/10, ημερομηνία που ολοκληρώθηκε η τελική κατάταξη των χωρών. Για να επιτευχθεί η πρόκριση χρειάσθηκε η προσπάθεια όλων, αθλητών, προπονητών, αλλά και την στήριξη της Ομοσπονδίας, όσο περισσότερο μπορούσε. Όλοι μας πιστεύουμε σε ένα ακόμα καλύτερο μέλλον”, δήλωσε ο ομοσπονδιακός προπονητής του δρόμου Μιχάλης Φαραντάκης.

Η πρόκριση επιτεύχθηκε μετά τις πολύ καλές εμφανίσεις των Ελλήνων διεθνών αθλητών, των Πολυχρόνη Τζωρτζάκη, Γιώργο Μπούγλα, Χαράλαμπο Καστραντά, Στέλιο Φαραντάκη, Μιχάλη Κορτσιδάκη, Μίλτο Γιαννούτσο, Γιάννη Ηλιάδη, Γιάννη Κυριακίδη, Γιώργο Σταυρακάκη, Εμιλιάνο Βίλα, Πέτρο Γκαζώνη, Γιώργο Νείλα, Παναγιώτη Χριστόπουλο, Δημήτρη Χριστάκο και Περικλή Ηλία (σ.σ. συμμετείχε στο Πανελλήνιο Δρόμου) που αγωνίσθηκαν με την φανέλα της Εθνικής, μέσα στο 2019.

Όλοι τους συνέβαλαν σε αυτή την προσπάθεια και έδωσαν ότι καλύτερο είχαν για να μπορέσει η Εθνική ομάδα ποδηλασίας δρόμου των Ανδρών, να δώσει το παρών στο Τόκιο, στους Ολυμπιακούς Αγώνες 2020.

Οι Έλληνες ποδηλάτες αγωνίσθηκαν σε 4 Διεθνείς Γύρους UCI 2.2. και κυριάρχησαν στους 3 απ’ αυτούς, στην Αίγυπτο, στο Κόσσοβο και στην Βουλγαρία, κατακτώντας 6 χρυσά μετάλλια και 5 αργυρά, συγκεντρώνοντας 1.068 βαθμούς UCI.

Συνεργάτες του Ομοσπονδιακού προπονητή Μιχάλη Φαραντάκη είναι οι προπονητές Φώτης Ζέγκλης, Στέφανος Λυραντωνάκης, Δημήτρης Γεωργαλής, και έφορος της Εθνικής δρόμου ο Παναγιώτης Γρούβας.

Για την ιστορία θυμίζουμε ότι η Ελλάδα ήταν στην 52η θέση στην παγκόσμια κατάταξη το 2017, την επόμενη χρονιά (2018) στην 48η θέση, ενώ το 2019 ανέβηκε στην 36η δείγμα της ανοδικής της πορείας.

Πηγή sport24.gr