25/01/2022

Article Image

Ο Λευτέρης Πετρούνιας στην επιστροφή του μετά από ένα χρόνο στους αγώνες βαθμολογήθηκε με 14.700 και όπως όλα δείχνουν θα βρίσκεται στον τελικό των κρίκων στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα της Στουτγάρδης. (VIDEO)

Αγκαλιά με την πρόκριση στον τελικό των κρίκων στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα ενόργανης γυμναστικής της Στουτγάρδης βρίσκεται ο Λευτέρης Πετρούνιας. Ένα χρόνο μετά την επέμβαση στην οποία υποβλήθηκε στον αριστερό ώμο και στον πρώτο του αγώνα μετά από αυτήν, έδειξε ότι είναι και πάλι εδώ.

Ο χρυσός Ολυμπιονίκης μπορεί να μην έκανε την τέλεια εκτέλεση στο πρόγραμμα του, όμως ο βασικός του στόχος στον προκριματικό ήταν να πάρει το εισιτήριο για τον τελικό του Σαββάτου (12/10).

Ο Λευτέρης Πετρούνιας έκανε το ίδιο πρόγραμμα που του έχει χαρίσει όλες τις μεγάλες επιτυχίες. Με συντελεστή δυσκολίας 6,3, ο σπουδαίος γυμναστής βαθμολογήθηκε με 8.400 για την εκτέλεσή του και με σύνολο 14.700, όπως όλα δείχνουν, θα βρίσκεται στον τελικό. Κάτι που σημαίνει πως θα κάνει αποφασίστικο βήμα για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο το επόμενο καλοκαίρι. Απευθείας θα προκριθούν οι τρεις πρώτοι, ενώ αναμένεται να περάσουν και άλλοι αθλητές εάν κάποιος ή κάποιοι από τους κατόχους των μεταλλίων προκριθεί στο Τόκιο μέσα από την Εθνική του ομάδα. Μετά την ολοκλήρωση των μέχρι τώρα προσπαθειών ο Πετρούνιας είναι στην τέταρτη θέση. Πρώτος είναι ο Τσολάκ (Τουρκία) με 14.858 και ακολουθούν ο Αρτούρ Ζανέτι (Βραζιλία) και Σαμίρ Αΐτ Σαΐντ (Γαλλία) με 14.700. Όσους έχει και ο Πετρούνιας δηλαδή, αλλά αυτοί υπερτερούν λόγω της καλύτερης βαθμολογίας στην εκτέλεση του προγράμματος. Βέβαια, στόχος του Λευτέρη Πετρούνια είναι να πάρει το χρυσό μετάλλιο και να στείλει ένα μήνυμα πως μετά τον τραυματισμό του είναι και πάλι εδώ.

Στους κρίκους αγωνίστηκε και ο διαρκώς ανερχόμενος Κωνσταντίνος Κωνσταντινίδης, ο οποίος έδωσε ό,τι είχε για να βρεθεί στην Στουτγάρδη, προερχόμενος επίσης από χειρουργική επέμβαση, ωστόσο δεν μπόρεσε να κάνει την εμφάνιση της ζωής του, που θα του άφηνε πιθανότητες εισόδου στην οκτάδα των φιναλίστ: Με 14,133 βαθμούς, βρίσκεται στην 8η θέση της προσωρινής κατάταξης, αλλά θα χρειαστεί ένα μικρό θαύμα για να παραμείνει μέχρι τέλους εκεί.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στα δύο προηγούμενα παγκόσμια πρωταθλήματα, το 2017 στο Μόντρεαλ και το 2018 στην Ντόχα, το όριο πρόκρισης στον τελικό των κρίκων κυμάνθηκε στους 14,700 και 14,633 βαθμούς αντίστοιχα, αλλά οι έως τώρα βαθμολογίες των κριτών στην Στουτγάρδη δείχνουν κάπως πιο συγκρατημένες.

Επιτυχημένη παρουσία είχε και ο Νίκος Ηλιόπουλος, ο οποίος αγωνίστηκε και στα έξι όργανα του σύνθετου ατομικού και συγκέντρωσε συνολικά 78,032 βαθμούς (έδαφος: 12,500 β., πλάγιος ίππος: 11,800 β., κρίκοι: 12,866 β., άλμα: 13,800 β., δίζυγο: 13,900 β., μονόζυγο: 13,166 β.), συγκομιδή που του αφήνει περιθώρια αισιοδοξίας.

Ο «εξαθλητής» της Εθνικής ανδρών ξεκίνησε πολύ δυνατά, είχε σταθερές εκτελέσεις στα περισσότερα όργανα και παρότι δεν μπόρεσε να πλησιάσει τους 80 βαθμούς που θα του έδιναν ασφάλεια στο κυνήγι της Ολυμπιακής πρόκρισης, είναι πιθανό να κλείσει τελικά ραντεβού για το “Τόκιο 2020”.

Το εισιτήριο μέσω του σύνθετου ατομικού θα πάρουν απευθείας 12 αθλητές (μάξιμουμ ένας από κάθε χώρα, εξαιρούνται όλοι οι εκπρόσωποι των 12 χωρών που θα κερδίσουν ομαδική πρόκριση). Ωστόσο, αρκετοί ακόμη αναμένεται να προκριθούν ως επιλαχόντες, σε συνάρτηση με τα αποτελέσματα των τελικών οργάνων του ερχόμενου Σαββατοκύριακου (12-13 Οκτωβρίου).

Δείτε την προσπάθεια του Λευτέρη Πετρούνια στους κρίκους.

Δείτε την προσπάθεια του Λευτέρη Πετρούνια

 

Πηγή sport24.gr