23/10/2021

Ο αγώνας ξεκίνησε με δύσκολες συνθήκες. Ο Κρις Μικ με Toyota Yaris, έκανε τον καλύτερο χρόνο, έχοντας προηγουμένως κάνει επίσης τον καλύτερο χρόνο στις δοκιμές.

Ο 12ος αγώνας, από τους 14 του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος, ξεκίνησε με δύσκολες καιρικές συνθήκες και λασπωμένο έδαφος. Στην Ουαλία, μετά την τελετή έναρξης στην πόλη του Λίβερπουλ και την πρώτη ειδική διαδρομή στο Oulton Park, ο Κρις Μικ με Toyota Yaris, έκανε τον καλύτερο χρόνο, έχοντας προηγουμένως κάνει επίσης τον καλύτερο χρόνο στις δοκιμές.

Η κατάσταση στο Oulton Park, χαρακτηρίστηκε από ένα μείγμα ασφάλτου και χώματος, με δύσκολες συνθήκες μετά τη βροχή. Τον Μικ ακολούθησε ο Νεβίλ με το Hyundai i20, ενώ τρίτο χρόνο έκανε ο παλιός παγκόσμιος πρωταθλητής Πέτερ Σόλμπεργκ, που επέστρεψε και τρέχει με ένα Polo μικρότερης κατηγορίας.

Εκτός του Νεβίλ που είναι τρίτος στη βαθμολογία του πρωταθλήματος και θέλει οπωσδήποτε να πάει καλά στον αγώνα για να παραμείνει “ζωντανός” στο κυνήγι του τίτλου, ο δεύτερος της βαθμολογίας Οζιέ, έκανε τέταρτο χρόνο με το Citroen C3, ενώ ο επικεφαλής της βαθμολογίας Τάνακ, έχασε χρόνο, όντας 13ος. Οσον αφορά τους υπόλοιπους, ο Meeke ήταν 2,1 δευτερόλεπτα γρηγορότερα από οποιονδήποτε άλλον για να πάρει πρόωρο προβάδισμα. Η Latvala τελείωσε το όγδοο, ενώ ο Tänak ήταν 13ος μετά από μια σύντομη στάση στη σκηνή.

Σήμερα, το πρόγραμμα της δεύτερης ημέρας περιλαμβάνει 9 ειδικές διαδρομές, με περίπου 120 αγωνιστικά χιλιόμετρα, στα βουνά της Snowdonia.

“Σταματήσαμε τον κινητήρα και χάσαμε αρκετά δευτερόλεπτα. Τα φώτα μου έδειχναν στα δέντρα και έχασα τη στροφή. Ελπίζουμε ότι θα έχουμε καλύτερη συνέχεια. Το πιο σημαντικό εδώ, είναι να έχεις εμπιστοσύνη στο αυτοκίνητο και να είσαι σε θέση να διαβάζεις το δρόμο και τα επίπεδα πρόσφυσης, καθώς είναι πάντα ασυμβίβαστα”, ανέφερε ο Τάνακ, ενώ ο Μικ, που είχε κάνει δοκιμές στην περιοχή πριν από 10 ημέρες, ήξερε τι κατάσταση θα αντιμετωπίσει, θεωρώντας ότι το Yaris θα ανταποκριθεί στις απαιτήσεις του αγώνα.

Κατάταξη στην 1η ημέρα

1 Μικ – Toyota Yaris WRC 2’.47’’.4

2 Νεβίλ – Hyundai i20 Coupe WRC +2.1

3 Σόλμπεργκ – Volkswagen Polo GTI R5 +3.3

4 Οζιέ – Citroen C3 WRC +3.8

5 Μίκελσεν – Hyundai i20 Coupe WRC +4.1

6 Λάπι – Citroen C3 WRC +4.7

7 Εντουαρντς – Hyundai i20 R5 +5.4

8 Λάτβαλα – Toyota Yaris WRC +5.7

9 Ροβάνπερα – Skoda Fabia R5 Evo +5.8

10 Κατεγιάνοβιτς – Hyundai i20 Coupe WRC +6.1

13 Τάνακ – Toyota Yaris WRC +8.8

Photo Credits: Red Bull Content Pool via AP Images

Πηγή sport24.gr