21/10/2021

Χιόνι και κρύο φέρνει η «Ζηνοβία» – Στα λευκά η Πάρνηθα

Το πρωί, τα πρώτα χιόνια έπεσαν στην Πάρνηθα, καθώς το κύμα κακοκαιρίας «Ζηνοβία» ετοιμάζεται να κάνει την εμφάνισή του ρίχνοντας περαιτέρω τη θερμοκρασία.

Βροχές, χιόνια κυρίως στα ορεινά, αλλά και περαιτέρω πτώση της θερμοκρασίας αναμένονται την Παρασκευή, ενώ ενδέχεται να χιονίσει εκ νέου στην Πάρνηθα.

Ειδικότερα, την Παρασκευή αναμένονται νεφώσεις κατά τόπους και κατά περιόδους αυξημένες, με βροχές κυρίως στο Αιγαίο και στη Χαλκιδική, όπου υπάρχει πιθανότητα εκδήλωσης καταιγίδων.Παγετός θα εκδηλωθεί τη νύχτα και νωρίς το πρωί σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές, καθώς επίσης σε πεδινές περιοχές κυρίως της Βόρειας Ελλάδας.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -6 έως 7 βαθμούς στη Δυτική Μακεδονία, από -2 έως 9 στην υπόλοιπη Βόρεια Ελλάδα, από -2 έως 11 βαθμούς στην Ήπειρο και στην Κεντρική Ελλάδα, από 2 έως 15 στη Δυτική και στη Νότια Ελλάδα, από 5 έως 14 βαθμούς στα νησιά του Ιονίου, από 2 έως 11 βαθμούς στα νησιά του Βόρειου και Βορειοανατολικού Αιγαίου και από 6 έως 16 βαθμούς στα υπόλοιπα νησιωτικά τμήματα του Αιγαίου και στην Κρήτη.Στην Αθήνα και γενικά την Αττική αναμένονται παροδικές νεφώσεις, ενώ αναμένονται λίγες βροχές στα βόρεια του νομού, ενώ υπάρχει πιθανότητα να χιονίσει στην Πάρνηθα και στον Κιθαιρώνα. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7 έως 13 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη ο καιρός θα είναι συννεφιασμένος και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 2 έως 9 βαθμούς, αλλά περιφερειακά της πόλης οι ελάχιστες θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερες.Από το βράδυ της Παρασκευής, πολύ ψυχρές αέριες μάζες από την αρκτική θα κινηθούν προς τη χώρα μας, προκαλώντας σημαντική πτώση της θερμοκρασίας από το Σάββατο έως τη Δευτέρα.

Περισσότερο κρύο από το Σάββατο

Η κακοκαιρία «Ζηνοβία» θα πλήξει κυρίως τα ανατολικά και νότια τμήματα της Ελλάδας, όπου εκτός από τις τοπικά ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν και χιονοπτώσεις.

Επίσης, θυελλώδεις βόρειοι άνεμοι θα πνέουν στα ανατολικά ηπειρωτικά και το Αιγαίο.

Στα λευκά η Πάρνηθα

Τη νύχτα και το πρωί, τα πρώτα χιόνια έπεσαν στην Πάρνηθα, δημιουργώντας ένα όμορφο τοπίο.

Μάλιστα, κάτοικοι της Αθήνας και του Λεκανοπεδίου της Αττικής δεν έχασαν την ευκαιρία για να απολαύσουν το χιόνι.