25/01/2022

Χαϊδάρι: Συναγερμός στην ΕΛ.ΑΣ μετά από πυροβολισμούς εναντίον άνδρα

Στόχος βομβιστικής επίθεσης είχε γίνει το 2016 επιχείρηση εμπορίας καφέ που άνηκε στον άνδρα που το πρωί της Τρίτης έγινε στόχος ένοπλης επίθεσης στο Χαϊδάρι, την ώρα που βρίσκονταν στο μάρκας BMW τζιπ του. 

Τότε, άγνωστοι δράστες είχαν τοποθετήσει εκρηκτικό μηχανισμό με βραδύκαυστο φυτίλι έξω από κατάστημα εμπορίας καφέ, επί της Λεωφόρου Αθηνών στο Χαϊδάρι. Τότε δεν είχε υπάρξει κάποιος τραυματισμός, με τους αστυνομικούς της Ασφάλειας να εκτιμούν ότι επρόκειτο για «χτύπημα» από κύκλωμα της νύχτας με σκοπό τον εκβιασμό. Η συγκεκριμένη επιχείρηση δραστηριοποιούνταν στα Δυτικά Προάστια της Αττικής.

Μεταξύ άλλων, πληροφορίες αναφέρουν ότι το θύμα της σημερινής μαφιόζικης επίθεσης φέρεται να εμπλέκεται με χαρτοπαικτικές λέσχες και καταστήματα ηλεκτρονικών τυχερών παιχνιδιών. Να σημειώσουμε, ότι οι Αρχές αναζητούν μία λευκή μηχανή μεγάλου κυβισμού.

Οι Αρχές επικεντρώνουν το ενδιαφέρον τους στο παρελθόν του θύματος, που νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση στο Αττικό Νοσοκομείο, προκειμένου να εξάγουν συμπεράσματα για το ποιοι θα μπορούσαν να είναι οι δράστες.

Αστυνομικές πηγές αναφέρουν ότι ο τρόπος δράσης των ενόπλων παραπέμπει σε ανθρώπους της νύχτας. Μάλιστα, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, οι δράστες που επέβαιναν σε μηχανή χρησιμοποίησαν Καλάσνικοφ.

Οι πληροφορίες ότι στο όχημα που έγινε στόχος επέβαιναν δύο άτομα δεν έχουν επιβεβαιωθεί.

Αν και είναι ακόμα πολύ νωρίς για συμπεράσματα, οι Αρχές δεν αποκλείουν να έχουν να κάνουν με ακόμα ένα «χτύπημα» που εντάσσεται στον πόλεμο που έχει ξεσπάσει ανάμεσα σε ομάδες της νύχτας. Εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι η επίθεση έγινε σε χρόνο που ο δρόμος είχε κίνηση. Το θύμα βρισκόταν μέσα στο αυτοκίνητό του και δεν είχε κανένα περιθώριο αντίδρασης. Στόχος των δραστών ήταν, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις να σκοτώσουν το θύμα και όχι να στείλουν απλά ένα «μήνυμα».