18/10/2021

Φωτιές και επεισόδια στον καταυλισμό των Ρομά στη Λάρισα

Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 15 Μαΐου 2020, 13:49

Φωτιές και επεισόδια στον καταυλισμό των Ρομά στη Λάρισα

Επεισοδιακή ήταν η εξέλιξη στην επιχείρηση μεταφοράς των κρουσμάτων που βρέθηκαν θετικά στον κορωνοϊό στη Νέα Σμύρνη Λάρισας.

Νωρίτερα έφτασε λεωφορείο στην περιοχή του οικισμού Ρομά, στη συνοικία της Νέας Σμύρνης στη Λάρισα, με το οποίο θα γινόταν η μεταφορά των πολιτών στη δομή που έχει δημιουργηθεί στην «Αρωγή».

Όπως αναφέρει το larissanet.gr, τελικά στο σημείο επικράτησε ένταση με αποτέλεσμα τόσο το λεωφορείο, όσο και όχημα του ΕΟΔΥ να αποχωρήσουν από την περιοχή του οικισμού.

Πλέον αναμένεται η Αστυνομία να επιβάλει την τάξη, ώστε να ολοκληρωθεί η μεταφορά των κρουσμάτων στην «Αρωγή».

 

Όλα ξεκίνησαν χθες όταν εντοπίστηκαν 35 θετικά κρούσματα Covid-19 μετά τις 637 δειγματοληψίες που πραγματοποιήθηκαν στη συνοικία Ρομά της Νέας Σμύρνης Λάρισας, γι’ αυτό -όπως ανακοινώθηκε από τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας- συνεχίζεται η εφαρμογή του Σχεδίου «Ημέρα 0-Ημέρα 7-Ημέρα 14».

Σε έκτακτη σύσκεψη που ολοκληρώθηκε αργά τη νύχτα στον Θάλαμο Επιχειρήσεων της Πολιτικής Προστασίας, υπό τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας Νίκο Χαρδαλιά και σε ανοιχτή επικοινωνία με τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστό, τον καθηγητή Επιδημιολογίας και εκπρόσωπο του ΕΟΔΥ Χρήστο Χατζηχριστοδούλου και τον δήμαρχο Λαρισαίων Απόστολο Καλογιάννη, αποφασίστηκε η άμεση μεταφορά και απομόνωση των θετικών κρουσμάτων στο Κέντρο Αποκατάστασης «Αρωγή» και η συνέχιση των εκτεταμένων ιχνηλατήσεων των στενών επαφών των κρουσμάτων.

 

Video: larissanet.gr
Φωτογραφίες: larissapress.gr

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 15 Μαΐου 2020, 13:58