19/10/2021

Φιλιππίδης και Καραλής αγωνίζονται στο Τορούν, ντεμπούτο η Κυριακοπούλου

Ο Κώστας Φιλιππίδης και ο Εμμανουήλ Καραλής έχουν την ευκαιρία να κάνουν έναν δυνατό αγώνα στον οποίο θα συμμετάσχουν αρκετά δυνατά ονόματα του αγωνίσματος παγκοσμίως. Ο Φιλιππίδη έχει ήδη στα πόδια του άλμα στα 5,70 μ., επίδοση που θα επιδιώξει να ξεπεράσει στον σημεερινό (8/2) του 5ο αγώνα στη σεζόν.

Τον τρίτο του αγώνα θα κάνει στο Τορούν ο Καραλής, ο οποίος έχει ξεπεράσει φέτος τα 5,40 μ., στην ημερίδα του Αγίου Κοσμά. Ο “ασημένιος” πρωταθλητής Ευρώπης στους Νέους θέλει να κινηθεί σε επιδόσεις ανάλογες των δυνατοτήτων του. Ο Καραλής μετά το Τορούν θα πάρει μέρος στο μίτινγκ του Λοτζ (11/2), ενώ στο πρόγραμμα του προστέθηκε ακόμη το μίτινγκ του Βερολίνου (14/2) και αυτό της Μαδριτης (21/2). Ο Φιλιππίδης μετά το Τορούν θα συνεχίσει τις εμφανίσεις του στο ISTAF του Βερολίνου στις 14 Φεβρουαρίου.

Στο μίτινγκ του Τορούν θα αγωνιστεί ακόμη ο Μόντο Ντουπλάντις, λίγα μόλις 24ωρα από τον αγώνα του στο Ντίσελνορφ και το εντυπωσιακό άλμα του στα 6,00 μέτρα, αλλά και ο πάντα υπολογίσιμος, Πολωνος, Πάβελ Βογιεκόβσκι.

Εξάλλου εκτός συνόρων θα συνεχίσει τους αγώνες του ένας ακόμας Έλληνας αθλητής, ο Ανδρέας Δημητράκης, που επέλεξε να ταξιδέψει στις ΗΠΑ, προκειμένου να τρέξει μίλι στο μίτινγκ της Νέας Υόρκης. Ο αθλητής έχει ήδη κάνει έναν ακόμη αγώνα στην απόσταση, όπου είχε τερματίσει σε 3.59.22.

ΚΑΝΕΙ ΝΤΕΜΠΟΥΤΟ ΣΤΗ ΧΕΙΜΕΡΙΝΗ ΣΕΖΟΝ Η ΚΥΡΙΑΚΟΠΟΥΛΟΥ

Η Νικόλ Κυριακοπούλου ξεκινάει τη διαδρομή της στους αγώνες της χειμερινής περιόδου με απώτερο πλέον στόχο τις διοργανώσεις της θερινής σεζόν, στο μίτινγκ στην πόλη Ρουέν, το οποίο ανήκει στη σειρά Perche Elite Tour (Σάββατο, 8/2).

Η “ασημένια” πρωταθλήτρια ανοιχτού του 2018 και “χάλκινη” τον περασμένο χειμώνα στη Γλασκώβη, ήταν στην κατηγορία αθλητών και αθλητριών, που είχαν στοχεύσει σε διάκριση στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα κλειστού. Η ακύρωση της συγκεκριμένης διοργάνωσης άλλαξε σε ένα βαθμό τα σχέδια της αθλήτριας του Ανδρέα Τσώνη, που ωστόσο θέλει να έχει δυνατή παρουσία στους αγώνες του χειμώνα.

Η αθλήτρια θα έχει την ευκαιρία για μια δυνατή εμφάνιση στο στη Ρουέν το Σάββατο (8/2), αφού εκεί θα είναι για να αγωνιστούν σπουδαίες αθλήτριες του αγωνίσματος. Εκτός από την Κυριακοπούλου, στάση στη γαλλική πόλη θα κάνουν ακόμη η Αντζέλικα Μπένγκτσον (Σουηδία) με φετινό 4,67 μ., η Χόλι Μπράντσοου (Μ. Βρετανία) με 4,61 μ. στο Παρίσι και η Αλίσα Νιούμαν (Καναδάς) με 4,51 μέτρα. Η Κυριακοπούλου έχει ατομικό ρεκόρ στον κλειστό στίβο 4,81 μ. από το 2016.

Πηγή: segas.gr

Πηγή sport24.gr