01/08/2021

Υπό την επήρεια αλκοόλ το 9% των οδηγών στην Αττική τα ξημερώματα της Κυριακής

Yπό την επήρεια αλκοόλ το 9% των οδηγών στους δρόμους της Αττικής σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της Τροχαίας μετά από νέα ειδική επιχειρησιακή δράση τα ξημερώματα της περασμένης Κυριακής.

Η Διεύθυνση Τροχαίας Αττικής διενεργεί συνεχείς έλεγχους, (αλκοτέστ) για την αντιμετώπιση της οδήγησης υπό την επήρεια οινοπνεύματος.

Ειδικότερα, τα ξημερώματα της περασμένης Κυριακής, πραγματοποιήθηκαν έλεγχοι αλκοτέστ σε 1.549 οδηγούς, σε δεκάδες σημεία του κεντρικού οδικού δικτύου της Αττικής και βεβαιώθηκαν 138 παραβάσεις για οδήγηση υπό την επήρεια οινοπνεύματος

Από την ανάλυση των παραπάνω στοιχείων προκύπτει ότι το 9% των οδηγών που ελέχθησαν βρέθηκαν να οδηγούν υπό την επήρεια οινοπνεύματος. Περισσότερα στοιχεία σχετικά με την κατανομή των παραβατών ανά φύλο και ηλικία μπορείτε να δείτε στον σχετικό πίνακα.

Οι έλεγχοι των Υπηρεσιών Τροχαίας για την αντιμετώπιση της οδήγησης υπό την επήρεια οινοπνεύματος συνεχίζονται ακατάπαυστα σε όλη την Ελλάδα στο πλαίσιο του γενικότερου επιχειρησιακού σχεδιασμού για τη δραστική μείωση των «επικίνδυνων» παραβάσεων και την αναβάθμιση του επιπέδου της οδικής ασφάλειας.