23/10/2021

Υπό μερικό έλεγχο η φωτιά στο ελικοδρόμιο του Μαραθώνα

Σε ύφεση βρίσκεται η μεγάλη φωτιά που ξέσπασε λίγο πριν από τις δύο το μεσημερι σε  δασική έκταση στον Μαραθώνα, κοντά στο ελικοδρόμιο. Η κινητοποίηση της Πυροσβεστικής ήταν μεγάλη, καθώς η φωτιά είχε ξεσπάσει κοντά σε κατοικημένη περιοχή, χωρίς να απειλήσει  σπίτια. Κοντά στο μέτωπο της φωτιάς βρίσκονταν θερμοκήπια.
Το μεγάλο πρόβλημα που αντιμετώπισαν οι πυροσβεστικές δυνάμεις είναι οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν στην περιοχή.

Λίγο μετά τις τρεις το μεσημέρι οι ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις που είχαν σπεύσει επί τόπου κατάφεραν να τιθασσεύσουν τις φλόγες και πλέον η φωτιά βρίσκεται σε ύφεση.  Τμήμα των πυροσβεστικών δυνάμεων που έπαιρναν μέρος στην κατάσβεση πλέον έχει αποχωρήσει. 

Καλύτερη, σύμφωνα με την Πυροσβεστική, είναι η εικόνα στις πυρκαγιές που είναι σε εξέλιξη σε Πρέβεζα, Βοιωτία, Καλάβρυτα και Κύθηρα.

Η φωτιά που εκδηλώθηκε το βράδυ της Κυριακής στην περιοχή Νέος Γοργόμυλος- Ανώγειο του δήμου Ζηρού Πρέβεζας καίει δασική έκταση.

Στα Άσπρα Σπίτια Παραλίας Διστόμου, στα Αντίκυρα της Βοιωτίας, η φωτιά είναι σε εξέλιξη από το απόγευμα, σε χαμηλή βλάστηση.

Στο Μουρίκι Καλαβρύτων η φωτιά καίει δασική έκταση, ενώ σε εξέλιξη είναι επίσης οι προσπάθειες για την κατάσβεση της φωτιάς που εκδηλώθηκε το Σάββατο στα Κύθηρα.