18/10/2021

Τσιτσιπάς: Τρίτος στα… χιλιόμετρα μέσα στο 2019, στην κορυφή ο Φέντερερ

Στην κορυφή της λίστας με τα χιλιόμετρα βρίσκεται ο Ρότζερ Φέντερερ, ο οποίος μπορεί να έδωσε λιγότερους αγώνες από τους περισσότερους, ωστόσ ταξίδεψε τα περισσότερα χιλιόμετρα από κάθε άλλον παίκτη στο Top 10, τη φετινή σεζόν.

Στα 38 του χρόνια, ο Ελβετός ήταν ο πιο “πολυταξιδεμένος” Top 10 παίκτης του 2019, καθώς διένυσε 134.263 χιλιόμετρα, σύμφωνα με το webapuestas.com. Ο λόγος είναι ότι διέσχισε σχεδόν όλες τις ηπείρους, με σημαντική διαφορά να κάνει και η απόφασή του να διοργανώσει περιοδεία στη Λατινική Αμερική και να ταξιδέψει σε 5 χώρες της Νότιας Αμερικής,

Δεύτερος ήρθε ο Γερμανός, Αλεξάντερ Ζβέρεβ, ενώ ο Νο1 του κόσμου, Ραφαέλ Ναδάλ, βρίσκεται στην τελευταία θέση της δεκάδας.

ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΣ ΗΛΙΚΙΑΚΑ ΣΤΟ TOP-3 Ο ΦΕΝΤΕΡΕΡ

Εξάλλου, ο Φέντερερ έγινε ο μεγαλύτερος παίκτης σε ηλικία στην ιστορία της ΑΤΡ, που τερμάτισε σε μια από τις τρεις πρώτες θέσεις της παγκόσμιας κατάταξης. Σε ηλικία 38 ετών και 4 μηνών, καταφέρνει να βρίσκεται ακόμα στη ελίτ του τένις. Μάλιστα, πριν δυο χρόνια, o “King Roger” είχε γίνει ο γηραιότερος παίκτης που τερμάτισε στο Top-2 της ATP.

Πηγή sport24.gr