26/10/2021

Τσιτσιπάς: “Πρέπει να νιώθουμε υπερήφανοι”

“Σέρβιρα καλά, οι επιστροφές μου δεν ήταν τόσο καλές. Είναι δύσκολο να επιστρέφεις τα σερβίς του Νικ, εκτελεί με πολλούς διαφορετικούς τρόπους, ήταν κάτι που έπρεπε να κατανοήσω την ώρα του παιχνιδιού, να διαβάσω το παιχνίδι του λίγο καλύτερα. Ήταν πολύ ωραίος αγώνας, είχα κάποιες στιγμές θυμού, αλλά το απόλαυσα”, είπε αρχικά και συνέχισε για το ατυχές περιστατικό με τον πατέρα του:

“Ήταν ατύχημα, δεν ήθελα να τον χτυπήσω. Το ξέχασα γρήγορα και προχώρησα. Αυτά συμβαίνουν, δεν ήθελα να το κάνω, απλά βγήκε απ’ τον έλεγχό μου, δυστυχώς”.

Για το επερχόμενο Australian Open, ανέφερε: “Νιώθω καλά με το παιχνίδι μου και με τη σωματική μου κατάσταση. Το μόνο που με ανησυχεί λίγο είναι πως σε αγώνες που είμαι κοντά στο να κλείσω, νιώθω σαν να μου λείπει λίγο η ανταγωνιστικότητα. Πριν από λίγους μήνες ήμουν πολύ συγκεντρωμένος, ήξερα καλά τι να κάνω και ήμουν πολύ επιθετικός. Κάποιες φορές γίνομαι πολύ παθητικός και δεν ξέρω, ίσως πρέπει να δουλέψω περισσότερο στο κομμάτι της τακτικής και λιγότερο στην τεχνική μου”.

Η ευχάριστη έκπληξης ήταν η πολύ καλή εμφάνιση του Μιχάλη Περβολαράκη: “Είμαι περήφανος για τον Μιχάλη. Έκανε ένα μεγαλο παιχνίδι με τον Μίλμαν. Είναι ένας παίκτης που ουσιαστικά ξεκινάει τώρα την καριέρα του, μετά το κολέγιο. Βλέπω μεγάλες βελτιώσεις στο παιχνίδι του από το Davis Cup μέχρι σήμερα. Δείχνει μεγάλη προθυμία να μάθει από εμένα, από τον πατέρα μου, ενώ έχει και έναν θαυμάσιο προπονητή δίπλα του. Είναι μια ανακούφιση για μένα γιατί ξέρω πως όταν πρέπει να παίξω σε μια ομαδική διοργάνωση δεν είμαι μόνος μου, έχω ακόμα έναν πολύ καλό παίκτη στα μονά κοντά μου”.

AP Photo/Kirsty Wigglesworth

Πηγή sport24.gr