20/10/2021

Τσιτσιπάς: Παγκόσμια αποθέωση για τον Στεφ

Εμείς επιλέξαμε ορισμένα από αυτά και ξεκινάμε από την Ισπανία όπου τόσο η “As”, όσο και η “Marca” χρησιμοποιούν τη λέξη μαέστρος.

Κάτι που δεν είναι τυχαίο αφού το στιλ του παραπέμπει στον “μαέστρο”, Ρότζερ Φέντερερ. “Ο Τσιτσιπάς επικράτησε του Τιμ και έγινε ο νεαρότερος που κατακτά το Master τα τελευταία 18χρόνια”. “Ένας μαέστρος ετών 21” αναφέρει στον εξωτερικό της τίτλο η “As”, ενώ μέσα αναφέρει: “Ο Τσιτσιπάς έδειξε προσωπικότητα και νίκησε τον Τιμ για να κατακτήσει το μεγαλύτερο τρόπαιο της καριέρας του και μάλιστα αγωνιζόμενος για πρώτη φορά”.

Στη Γαλλία η ιστορική “L’ Equipe” έγραψε στην ηλεκτρονική της σελίδα: “Μαέστρος ο Τσιτσιπάς. Η μεγαλύτερη στιγμή στην καριέρα του. Νίκησε τον Τιμ στον τελικό και πήρε το ATP Finals”.

Μεταφερόμαστε στη Μεγάλη Βρετανία όπου το BBC έγραψε: “Το έκανε ο Στέφανος Τσιτσιπάς” και προσθέτει: “Ο Τσιτσιπάς κατέκτησε το ATP Finals”. Ο “Guardian” αναφέρει: “Ο Τσιτσιπάς νίκησε τον Τιμ σε ένα δραματικό αγώνα και κατέκτησε το ATP Finals”.

Πιο ενθουσιώδεις ήταν οι γείτονες μας Ιταλοί. Η Corriere dello Sport αναφέρει: “Θρίαμβος του Τσιτσιπά στο Atp Finals: ξεπέρασε το εμπόδιο του Τιμ στο τάι μπρέικ”. Η “La Stampa” χρίζει τον Τσιτσιπά, ως διάδοχο του Φέντερερ: “Η πρώτη φορά του Τσιτσιπά, ο πιο αξιόπιστος διάδοχος του Φέντερερ”, ενώ η Repubblica αναφέρει: “Ο Μαέστρος είναι ο Τσιτσιπάς, νίκησε τον Τιμ στον τελικό”.

Φυσικά δεν θα μπορούσαμε να μην αναφερθούμε και στην επίσημη σελίδα της ATP η οποία γράφει: “Τσιτσιπάς, ο Νέος βασιλιάς του Λονδίνου” και προσθέτει: “Έγινε ο πρώτος τενίστας από την Ελλάδα που κατέκτησε το ATP Finals”.

Πηγή sport24.gr