21/10/2021

Τραγωδία στη Θήβα: To μίσος ανάμεσα στις εταιρίες οδήγησε στο αιματηρό ξεκαθάρισμα

Για ασήμαντη αφορμή έγινε η φονική συμπλοκή έξω από σχολείο στις Θεσπιές Βοιωτίας, με τραγικό απολογισμό δύο νεκρούς και δύο τραυματίες.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, οι πατεράδες, ιδιοκτήτες των δύο ανταγωνιστικών εταιρειών σεκιούριτι που προκάλεσαν το αιματηρό ξεκαθάρισμα, ήταν στο παρελθόν σαν οικογένεια.

Οι δύο εταιρείες ήταν μία, με τους συνιδιοκτήτες να συνεργάζονται αρμονικά. Τα χρόνια πέρασαν, ωστόσο, και τα πράγματα άλλαξαν. Οι δύο ιδιοκτήτες τα «έσπασαν» και έφτιαξαν τις δικές τους εταιρείες, ξεκινώντας τη μάχη του ανταγωνισμού. Στο μεταξύ, οι εταιρείες πέρασαν στα χέρια των παιδιών τους, που δεν είχαν καλές σχέσεις μεταξύ τους.

Φαντάζει αδιανόητο αλλά όλα ξεκίνησαν το μεσημέρι της Παρασκευής με αφορμή μία πινακίδα που είχε τοποθετηθεί έξω από το σχολείο. Ο δρόμος έξω από το 3ο Γυμνάσιο Θεσπιών μετατράπηκε σε πεδίο μάχης, λίγο μετά το σχόλασμα των μαθητών.

Θύματα του αιματηρού περιστατικού είναι πατέρας και γιος, ηλικίας 65 και 32 ετών. Όσον αφορά στους τραυματίες είναι 52 και 33 ετών, ενώ νοσηλεύονται φρουρούμενοι σε διαφορετικά νοσοκομεία, καθώς έχουν συλληφθεί για τη συμμετοχή στην αιματηρή συμπλοκή. Ο τρίτος συλληφθείς είναι ο πατέρας του 33χρονου.

Να σημειώσουμε ότι ο 52χρονος έχει τραύματα στα χέρια και στα πόδια, ενώ ο 33χρονος έχει διαμπερές τραύμα στην κοιλιακή χώρα και νοσηλεύεται σε Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας στον «Ευαγγελισμό». Οι αστυνομικοί αναζητούν άλλα δύο άτομα που φέρονται -σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες- να συμμετείχαν στη συμπλοκή.

Αστυνομικές πηγές αναφέρουν ότι η συμπλοκή ξεκίνησε με χειροδικία και στη συνέχεια βγήκαν τα όπλα. Αρχικά ο 33χρονος που νοσηλεύεται στον Ευαγγελισμό, ο οποίος είναι γυμνασμένος και γνωρίζει πολεμικές τέχνες, χτύπησε τον 32χρονο και τον έριξε κάτω. Στη συνέχεια, δέχτηκε πυροβολισμό από την αντίπαλη πλευρά. Άτομο ή άτομα από την ομάδα του 33χρονου ανταπέδωσαν τα πυρά και σκότωσε πατέρα και γιο.

Όσον αφορά στο γιατί έγινε το αιματηρό συμβάν, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι πατέρας και γιος -που έχασαν τη ζωή τους- είχαν εταιρεία σεκιούριτι, η οποία είχε αναλάβει την φύλαξη του σχολείου. Όμως, ο δήμος ανέθεσε την φύλαξη σε άλλη εταιρεία, ιδιοκτήτης της οποίας είναι ο ανιψιός του 65χρονου που έπεσε νεκρός. Οι ίδιες πηγές αναφέρουν, ο ανιψιός μετέβη στο σχολείο με άλλα δυο άτομα προκειμένου να κατεβάσει την διαφημιστική πινακίδα του θείου του και να βάλει της δικής του εταιρείας.