20/10/2021

Τραγικό τέλος στο θρίλερ της Καρπάθου: Νεκροί οι δύο αγνοούμενοι δύτες

Νεκροί εντοπίστηκαν το μεσημέρι της Κυριακής οι δύο δύτες που αγνοούνταν στην Κάρπαθο, όπου είχαν χαθεί τα ίχνη τους κατά τη διάρκεια κατάδυσης που πραγματοποιούσαν σε υποθαλάσσιο σπήλαιο βάθους 50 μέτρων. 

Σύμφωνα με πληροφορίες οι σοροί των δύο άτυχων άνδρων – ενός Τσέχου και ενός Ιρανού, 60 και 35 ετών αντίστοιχα – βρέθηκαν από άνδρες της Μονάδας Υποβρυχίων Αποστολών του Λιμενικού Σώματος.

H σορός του ενός εκ των δύο ανασύρθηκε την Κυριακή ενώ η δεύτερη σορός αναμένεται να ανασυρθεί τη Δευτέρα καθώς οι καιρικές συνθήκες στην περιοχή δεν ευνοούν προς το παρόν τη συνέχιση της επιχείρησης.

Για τον εντοπισμό τους είχαν ξεκινήσει έρευνες από το μεσημέρι του Σαββάτου, οπότε και δηλώθηκε η εξαφάνισή τους από έναν τρίτο φίλο τους που είχε πάει μαζί τους αλλά λόγω έλλειψης αέρα αναδύθηκε μέχρι την έξοδο της σπηλιάς χωρίς ωστόσο να εντοπίσει τους άλλους δύο.

Στις έρευνες συμμετείχαν πλήρωμα σκάφους του Λιμενικού Σώματος, ιδιωτικά σκάφη και ομάδα ιδιωτών δυτών ενώ στο σημείο είχε μεταβεί και Κλιμάκιο της Μονάδας Υποβρυχίων Αποστολών, προκειμένου να συνδράμει στις προσπάθειες ανεύρεσής τους.

(με πληροφορίες από ΑΠΕ)