02/08/2021

Τα 6 μοιραία λάθη που κάνουμε στην επαγγελματική μας σταδιοδρομία

Όπως υπάρχουν κάποιοι δοκιμασμένοι τρόποι για να εξασφαλίσει κάποιος την επιτυχία στην καριέρα του, έτσι υπάρχουν και κάποιες πρακτικές που θα πρέπει να αποφεύγονται γιατί μπορούν να κάνουν κακό.

Η ManpowerGroup εντόπισε τις κινήσεις που θα μπορούσαν να αποβούν καταστροφικές για την καριέρα σας και σας προτείνει τρόπους πώς να τις αποφύγετε.

Να μην βελτιώνετε συνεχώς τις δεξιότητες σας

Είναι απαραίτητο να αναπτύσσετε νέες δεξιότητες γιατί μια μέρα ίσως το επάγγελμα σας να μην έχει ζήτηση ή η θέση εργασίας σας να αντικατασταθεί από κάποιον άλλο, ο οποίος κατέχει πιο σύγχρονες δεξιότητες. Φροντίστε μια φορά τον χρόνο να κάνετε μια απογραφή των δεξιοτήτων σας. Μάθετε τις νέες δεξιότητες που πρέπει να αναπτύξετε στον κλάδο που απασχολείστε και φτιάξτε ένα σχέδιο για να τις αποκτήσετε.

Να μην έχετε ένα σχέδιο σταδιοδρομίας

Σχεδιάστε την επαγγελματική σας σταδιοδρομία. Πώς θα είναι σε 5 χρόνια από τώρα και πώς σε 10 χρόνια από τώρα; Τι πρέπει να κάνετε σήμερα για να πετύχετε τους στόχους που έχετε θέσει για το αύριο;

Να μην εστιάζετε στην παρουσίαση του εαυτού σας

Ο τρόπος που παρουσιάζετε τον εαυτό σας παίζει σημαντικό ρόλο, καθώς συνδέεται με το πως θα βελτιώσετε το brand του εργοδότη σας. Θα πρέπει να αναγνωρίζετε την προσωπική σας αξία και να αφιερώσετε χρόνο ώστε να δημιουργήσετε τη δική σας μοναδική επαγγελματική ταυτότητα.

Να δυσκολεύεστε να συνεργαστείτε

Μπορεί να υπάρχουν στιγμές που πρέπει να είστε σταθεροί και ισχυροί ως προς την προστασία των ορίων της δουλειάς σας αλλά αν δημιουργήσετε την εικόνα του «δύσκολου» συνεργάτη, δεν θα είναι εύκολο να βρείτε και να διατηρήσετε μια νέα συνεργασία.

Να έχετε χαμηλή απόδοση στη δουλειά

Θα πρέπει να γνωρίζετε τις προσδοκίες της δουλειάς και να προσπαθείτε να τις υπερβείτε. Η χαμηλή απόδοση σε οποιαδήποτε εργασία θα «σκοτώσει» τις μελλοντικές σας προοπτικές σταδιοδρομίας. Αν ακόμα δεν είσαι σίγουροι για τους επαγγελματικούς σας στόχους, κάντε μια συζήτηση με τον προϊστάμενό σας ώστε να τους θέσετε μαζί.

Να μην έχετε κάνει μια επαγγελματική συζήτηση με τον εργοδότη σας

Ξεκινώντας μια συζήτηση με τον εργοδότη σχετικά με την επαγγελματική σας καριέρα, θα σας βοηθήσει να έχεις μια καλύτερη ιδέα για το τι πρέπει να κάνετε για να βελτιώσετε τις δεξιότητές σας και τις επιδόσεις σας. Η συζήτηση αυτή θα ωφελήσει τόσο εσάς όσο και για τον εργοδότη σας.