27/01/2022

Συνθήματα και τρικάκια Ρουβίκωνα έξω από το σπίτι του διευθύνοντα σύμβουλου του ΟΤΕ

Μέλη της αναρχικής συλλογικότητας «Ρουβίκωνας» έκαναν παρέμβαση τα ξημερώματα στο σπίτι του διευθύνοντος συμβούλου του ΟΤΕ, Μιχάλη Τσαμάζ, στα βόρεια προάστια.

Τα μέλη του «Ρουβίκωνα» έγραψαν συνθήματα έξω από το σπίτι (Νίκη στον αγώνα των απεργών του ΟΤΕ), πέταξαν τρικάκια και στη συνέχεια αποχώρησαν.

Αργότερα, η αναρχική συλλογικότητα ανάρτησε κείμενο και βίντεο σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου, σχετικά με αυτή την ενέργειά της. Εως αυτή την ώρα δεν έχουν γίνει προσαγωγές.

Στο κείμενο αναφέρουν πως στηρίζουν την απεργία διαρκείας των εργαζομένων του ΟΤΕ, «μια απεργία που υπό τον φόβο απώλειας διαφημίσεων τα ΜΜΕ θάβουν! Η πετυχημένη αυτή απεργία διανύει την τρίτη της εβδομάδα και διεκδικεί υπογραφή συλλογικής σύμβασης για όλους/ες, αύξηση μισθών και την άμεση ανάκληση των 5 απολυμένων εργαζομένων!». 

Επίσης κατηγορούν τον όμιλο ΟΤΕ για «ξεζούμισμα και  υπερ-εκμετάλλευση του ανθρώπινου εργατικού», για εργατικά ατυχήματα, απόπειρα αλλαγής ΣΣΕ και εκδικητικές απολύσεις. Κατηγορούν δε για αυτές τις τακτικές τον ίδιο τον διευθύνοντα σύμβουλο υποστηρίζοντας πως οι ετήσιες αμοιβές του ανέρχονται σε 1,62εκατ. ευρώ.