25/01/2022

Συνεργάτης Ερντογάν: «Ξεκινά πολύ σύντομα η εισβολή του τουρκικού στρατού στη Συρία»

Ο διευθυντής επικοινωνίας της τουρκικής προεδρίας, Φαχρετίν Αλτούν, μέσω Twitter, ανέφερε ότι οι μονάδες των τουρκικών ένοπλων δυνάμεων, μαζί με ομάδες του λεγόμενου Ελεύθερου Συριακού Στρατού (ΕΣΣ, συμμαχία σύρων αντικαθεστωτικών ανταρτών που υποστηρίζεται από την Άγκυρα) θα περάσουν «πολύ σύντομα» τα σύνορα Τουρκίας-Συρίας.

Η Άγκυρα αναμενόταν τα τελευταία εικοσιτετράωρα να αρχίσει ευρείας κλίμακας εισβολή και εκκαθαριστικές επιχειρήσεις στη βορειοανατολική Συρία.

Ο στενός συνεργάτης του προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, Φαχρετίν Αλτούν διεμήνυσε ότι οι κούρδοι μαχητές είτε θα παραδοθούν είτε ο τουρκικός στρατός θα τους «σταματήσει», καθώς όπως υποστήριξε παρεμποδίζουν τον αγώνα εναντίον των τζιχαντιστών.

Την Τρίτη, ο τουρκικός στρατός έπληξε στόχους στα σύνορα Συρίας-Ιράκ προκειμένου να αποκλείσει το ενδεχόμενο οι Κούρδοι να χρησιμοποιήσουν αυτή την οδό για να στείλουν ενισχύσεις στην περιοχή όπου θα επιχειρήσει, ανέφεραν τούρκοι αξιωματούχοι στο πρακτορείο ειδήσεων Reuters.

Υπενθυμίζεται ότι το τουρκικό Κοινοβούλιο ενέκρινε το βράδυ της Τρίτης ψήφισμα για την παράταση ενός έτους της εξουσιοδότησής του στην κυβέρνηση, να εκτελεί στρατιωτικές επιχειρήσεις στο βόρειο Ιράκ και στη Συρία.

Το σχετικό ποστάρισμα του Φαχρετίν Αλτούν στο Twitter: