25/01/2022

Συνελήφθη 19χρονη που γέννησε δηλώνοντας ψεύτικα στοιχεία ταυτότητας

Δικογραφία σε βάρος μίας 19χρονης, η οποία γέννησε στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο Νίκαιας, δηλώνοντας το όνομα μίας άλλης γυναίκας, σχηματίστηκε από την Αστυνομία.

Το περιστατικό έγινε στις 6 Σεπτεμβρίου 2019, όταν η 19χρονη έφερε στον κόσμο ένα υγιέστατο μωρό. Η ταυτότητα που δήλωσε η μητέρα, ωστόσο, δεν ήταν η πραγματική και αυτό κίνησε τις υποψίες του προσωπικού του νοσοκομείου.

Η φωτογραφία που είχε η ταυτότητα που επέδειξε στους αστυνομικούς, ήταν η φωτογραφία μίας άλλης γυναίκας. Αστυνομικές πηγές αναφέρουν ότι η 19χρονη είπε στους αστυνομικούς ότι έπραξε με αυτό τον τρόπο, διότι δεν μπορούσε να μεγαλώσει η ίδια το παιδί και θα το έδινε σε μία γνωστή της. Η ίδια γυναίκα έχει ακόμα τρία παιδιά, τα οποία πιθανότατα ζουν σήμερα σε καταυλισμό Ρομά.

Σύμφωνα με αξιόπιστες πηγές, η ΕΛ.ΑΣ. έχει αποκλείσει το ενδεχόμενο να υπάρχει κύκλωμα εμπορίας βρεφών πίσω από την υπόθεση.

Η 19χρονη αφέθηκε ελεύθερη με εντολή του αρμόδιου Εισαγγελέα, ενώ ορίστηκε τακτική δικάσιμος. Η υπόθεση ήρθε στο φως από το δελτίο ειδήσεων του Alpha.