20/10/2021

Συνελήφθη ένας από τους δράστες που αποπειράθηκαν να διαρρήξουν ΑΤΜ

Τετάρτη, 24 Ιουνίου 2020, 12:07

Αγρίνιο: Συνελήφθη ένας από τους δράστες που αποπειράθηκαν να διαρρήξουν ΑΤΜ

Έναν από τους δράστες, που αποπειράθηκαν να διαρρήξουν στα τέλη του περασμένου Νοεμβρίου ΑΤΜ στην περιοχή Χαλκιόπουλο Αιτωλοακαρνανίας, συνέλαβε η αστυνομία.

Πρόκειται για έναν άνδρα, ηλικίας 64 ετών, που αναζητούνταν με ένταλμα σύλληψης του ανακριτή Αθηνών για εγκληματική οργάνωση, ληστεία και κλοπές, ενώ σε βάρος του εκκρεμούσαν τρεις καταδικαστικές αποφάσεις με συνολικές ποινές κάθειρξης 23 ετών για υποθέσεις διακεκριμένων κλοπών.

Ως προς το χρονικό της σύλληψης του άνδρα, αστυνομικοί της Ασφάλειας Αγρινίου, αξιοποιώντας στοιχεία που είχαν συγκεντρώσει, μετέβησαν στη Ραφήνα της Αττικής, όπου τον εντόπισαν και τον συνέλαβαν, ενώ σε έρευνα που ακολούθησε στο σπίτι του, βρέθηκαν συσκευές κινητών τηλεφώνων και κάρτες κινητής τηλεφωνίας.

Σύμφωνα με την αστυνομία, ο συλληφθείς, ενεργώντας από κοινού με τουλάχιστον έναν συνεργό του, διέρρηξαν στις 30 Νοεμβρίου του 2019 στο Χαλκιόπουλο Αιτωλοακαρνανίας κτήριο που ήταν έδρα πρώην δήμου και αφού κατέστρεψαν το σύστημα συναγερμού, αποπειράθηκαν να παραβιάσουν το ΑΤΜ, που ήταν στο εσωτερικό του κτηρίου, κάνοντας χρήση διαρρηκτικών εργαλείων και φιαλών οξυγόνου.

Από τον έλεγχο των στοιχείων του δράστη προέκυψε, σύμφωνα πάντα με την αστυνομία, ότι σε βάρος του εκκρεμούσαν τρεις καταδικαστικές αποφάσεις των Μονομελών Εφετείων Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης, Λαμίας και Καλαμάτας, με τις οποίες του επιβλήθηκε συνολική ποινή κάθειρξης 23 ετών για υποθέσεις διακεκριμένων κλοπών.

Επιπλέον, ο συλληφθείς διώκονταν με ένταλμα σύλληψης του ανακριτή Αθηνών για υπόθεση εγκληματικής οργάνωσης, ληστεία, διακεκριμένη και ληστρική κλοπή.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Αγρινίου, ενώ η Ασφάλεια Αγρινίου συνεχίζει τις έρευνες για την υπόθεση.

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 24 Ιουνίου 2020, 12:07