25/01/2022

Συναγερμός στην ΕΛ.ΑΣ. υπό το φόβο επανακατάληψης της έπαυλης Κούβελου – Επεισόδια στο Μαρούσι

Συνεχίζεται η συγκέντρωση έξω από την έπαυλη Κούβελου στο Μαρούσι.

Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις στο σημείο και έτσι είναι δύσκολο κάποιος να προσπαθήσει να μπει στο κτίριο. Νωρίτερα το πρωί δύο άτομα μπήκαν στο κτίριο, σήκωσαν πανό μπροστά από μία ανοιχτή πόρτα της έπαυλης και στη συνέχεια αποχώρησαν.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, η έπαυλη Κούβελου είναι άδεια. 

Το κτίριο είχε εκκενωθεί από αστυνομικές δυνάμεις μόλις την περασμένη Τρίτη, στο πλαίσιο του σχεδίου του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη για την εκκένωση όλων των καταλήψεων της Αττικής.

Στην έπαυλη Κούβελου συγκεντρώθηκαν αρχικά το πρωί της Κυριακής περίπου 50 άτομα, τα οποία τάσσονται σε κείμενό τους που δημοσίευσαν σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου υπέρ της συνέχισης της κατάληψης.

Στην περιοχή έφτασαν αστυνομικές δυνάμεις, προκειμένου να μην εισέλθουν στο κτίριο. Αστυνομικές πηγές αναφέρουν ότι διαπιστώθηκε ότι οι συγκεντρωμένοι δεν πείραξαν το λουκέτο του κτιρίου, ενώ δεν υπήρξε κάποια ένδειξη ότι βρίσκεται κάποιος στο εσωτερικό της έπαυλης.

Αυτή την ώρα σε κοντινή απόσταση από την έπαυλη Κούβελου βρίσκονται περίπου 150 άτομα που συμμετέχουν στη συγκέντρωση, ενώ παραμένουν στο σημείο διμοιρίες των ΜΑΤ.

 

Επεισόδια μεταξύ αστυνομίας και αντιεξουσιαστών στο Μαρούσι

Επεισόδια σημειώθηκαν το μεσημέρι στο Μαρούσι, μετά από προσπάθεια ανακατάληψης της έπαυλης Κουβέλου καθώς και συγκέντρωση και πορεία αντιεξουσιαστών.

Όπως έγινε γνωστό από την ΕΛΑΣ, περίπου 150 άτομα συγκεντρώθηκαν έξω από την βίλα Κουβέλου και μία ομάδα, χωρίς να παραβιάσει λουκέτα, μπήκε στο κτίριο από όπου ανάρτησε πανό.

Στο σημείο έσπευσαν αστυνομικές δυνάμεις και κατέβασαν το πανό, ενώ οι συγκεντρωμένοι ξεκίνησαν πορεία προς τον σταθμό Αμαρουσίου του ΗΣΑΠ. Καθ΄ οδόν πέταξαν πέτρες σε ένα κατάστημα και έγραψαν συνθήματα στους τοίχους, ενώ κοντά στον σταθμό πέταξαν πέτρες εναντίον τροχονόμου που ρύθμιζε την κυκλοφορία λόγω της πορείας, και προξένησαν φθορές στα ακυρωτικά μηχανήματα του σταθμού.

Στο σημείο αυτό επενέβησαν δυνάμεις των ΜΑΤ και της ΟΠΚΕ που έκαναν χρήση χημικών και χειροβομβίδων κρότου- λάμψης, με αποτέλεσμα να επικρατήσει για λίγη ώρα ένταση.

Στη συνέχεια οι αντιεξουσιαστές επιβιβάστηκαν στο τρένο και έφυγαν χωρίς να υπάρξει συνέχεια στα επεισόδια.