25/01/2022

Στο σκοτάδι πολύτεκνη οικογένεια νεφροπαθούς από τη Λαμία

Το δράμα μιας πολύτεκνης οικογένειας που ζει σε συνοικία στη δυτική Λαμία με το φως των κεριών, καθώς αδυνατεί να διακανονίσει τα χρωστούμενα προς τη ΔΕΗ, έρχεται στο φως της δημοσιότητας.

Η οικογένεια ζει με το προνοιακό και διατροφικό επίδομα που δικαιούται ο σύζυγος ο οποίος είναι αιμοκαθαιρόμενος, έχοντας να μεγαλώσει ένα ακόμη ανήλικο παιδί, το οποίο καλείται να διαβάζει υπό το φως των κεριών.

Η οικογένεια έχασε τη ρύθμιση που είχε και πλήρωνε μηνιαίως 50 ευρώ, καθώς δεν μπόρεσε να ανταπεξέλθει σε δύο δόσεις και πλέον η ΔΕΗ ζητεί 500 ευρώ εφάπαξ και μηνιαίως 150 ευρώ. Η προκαταβολή βέβαια ανέρχεται στο σύνολο του ποσού που εισπράττει ο σύζυγος μηνιαίως, ενώ και τα 150 ευρώ μαζί με το κανονικό ρεύμα και πάλι θα είναι αδύνατον να τα πληρώνουν.

Η οικογένεια δε ζητεί τίποτα περισσότερο από την παλιά ρύθμιση, καθώς ο σύζυγος είναι στην κατηγορία των ασθενών με ποσοστό αναπηρίας 80%, ώστε να μπορεί να έχει ρεύμα αφού χρειάζεται ψυγείο για τη συντήρηση των φαρμάκων! Επιπλέον και το παιδί χρειάζεται φως για να μπορεί να κάνει τα μαθήματά του αφού είναι μαθητής γυμνασίου.

Σε περιπτώσεις όπως αυτή, που το γράμμα του νόμου αποκλείει οριακά κάποιες οικογένειες οι οποίες πραγματικά υποφέρουν, πιστεύουμε ότι μπορεί να υπάρξουν αποφάσεις που θα δώσουν μία ευκαιρία να ζήσουν κι εκείνες.

Πηγή: lamiareport.gr