23/10/2021

Στο πόδι η Αμφιάλη από πλανόδιους πωλητές με ντουντούκες

Δευτέρα, 25 Μαΐου 2020, 10:59

Στο πόδι η Αμφιάλη από πλανόδιους πωλητές με ντουντούκες

Στο απροχώρητο έχει φθάσει η κατάσταση με τους πλανόδιους πωλητές στην περιοχή της Αμφιάλης όπως καταγγέλλουν κάτοικοι της περιοχής στο zougla.gr.

Χωρίς να υπολογίζουν τις ώρες κοινής ησυχίας, συγκεκριμένοι πωλητές, όπως λένε, περνούν μέχρι και 10 φορές την ημέρα έξω από κατοικίες και, με τις ντουντούκες τους, σηκώνουν την γειτονιά στην πόλη. Κυρίως το πρόβλημα εντοπίζεται στους δρόμους μεταξύ της εκκλησίας του Αγίου Μηνά και αυτής των Αγίων Αναργύρων.

Ειδικά οι καλοκαιρινοί μήνες γίνονται «εφιαλτικοί» καθώς τα παράθυρα είναι ανοιχτά και η φασαρία δυσβάσταχτη.

Και να σκεφτεί κανείς ότι η χρήση ντουντούκας διώκεται από το Νόμο για πρόκληση ηχορύπανσης και διατάραξη κοινής ησυχίας. Ωστόσο, όπως λένε οι κάτοικοι, παρόλο που καλούν συχνά την αστυνομία δεν γίνονται αστυνομικοί έλεγχοι με αποτέλεσμα η κατάσταση να έχει φθάσει στο απροχώρητο.

Παράλληλα, δεν είναι όμως μόνο το ζήτημα της ηχορύπανσης που εγείρει αντιδράσεις. Όταν το εμπόριο «χτυπιέται» από την οικονομική κρίση, προκύπτει και θέμα νομιμότητας των πλανόδιων καθώς δεν κόβουν ούτε μία απόδειξη.

Σύμφωνα με τη νομοθεσία, αν κάποιος έχει άδεια πλανόδιου πωλητή, οφείλει να  εμπορεύεται προϊόντα που προβλέπονται από την άδειά του, να φέρει μαζί του τα απαραίτητα τιμολόγια και να διαθέτει ταμειακή μηχανή για την έκδοση αποδείξεων.

Ωστόσο, στις περισσότερες περιπτώσεις, οι άδειες… απουσιάζουν, όπως και οι… αποδείξεις.

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 25 Μαΐου 2020, 11:02