21/10/2021

Στο μικροσκόπιο και της Αντιτρομοκρατικής ληστείες με λεία-«μαμούθ» στη Μεσσηνία

Στο μικροσκόπιο της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας έχουν μπει οι δύο πρόσφατες ληστείες -με πολύ μεγάλη λεία- που σημειώθηκαν στη Μεσσηνία.

Ο λόγος για τη ληστεία στα ΕΛΤΑ Θουρίας και αυτή σε υποκατάστημα τράπεζας στη Χώρα Μεσσηνίας.

Μέχρι στιγμής η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία παρακολουθεί διακριτικά την πορεία των ερευνών, ωστόσο, μία σειρά από κοινά στοιχεία στις δύο περιπτώσεις έχουν κινήσει το ενδιαφέρον των αρμόδιων αξιωματικών. Για παράδειγμα το ποσό των περίπου 315.000 ευρώ που άρπαξαν από τις δύο ληστείες οι δράστες, είναι κάτι που δεν περνά απαρατήρητο.

Και στις δύο περιπτώσεις ληστειών, οι δράστες δεν έδειξαν κανένα ενδιαφέρον να κρύψουν τα πρόσωπα τους, παρότι γνώριζαν ότι καταγράφονται από κλειστό κύκλωμα τηλεόρασης. Ούτε περούκες, ούτε ψεύτικα μουστάκια, ούτε μάσκες σιλικόνης. Επίσης, αν και πλέον δεν αποτελεί έκπληξη, χρησιμοποιήθηκε βαρύς οπλισμός και συγκεκριμένα πολεμικά τυφέκια Kalashnikov. Αίσθηση προκαλεί το γεγονός ότι στη ληστεία του υποκαταστήματος της Τράπεζας Πειραιώς, παρέμειναν στο σημείο έχοντας ακινητοποιήσει υπαλλήλους και πελάτες για 15 λεπτά μέχρι να ανοίξει το χρηματοκιβώτιο λόγω χρονοκαθυστέρησης.

Το σίγουρο αυτή τη στιγμή είναι πως η ΕΛ.ΑΣ. έχει να κάνει με «επαγγελματίες». Αυτό που καλείται να διερευνήσει η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία είναι εάν υπάρχει δίαυλος με το ένοπλο αντάρτικο πόλεως.