26/01/2022

Στοιχεία που πιθανόν αποκρύφθηκαν για την πυρκαγιά στο Μάτι ψάχνει ο ανακριτής

Παρασκευή, 12 Ιουνίου 2020, 15:14

Στοιχεία που πιθανόν αποκρύφθηκαν για την πυρκαγιά στο Μάτι ψάχνει ο ανακριτής

Κρίσιμα  στοιχεία που χάθηκαν ή ενδεχομένως κρύφτηκαν από κάποιους σε κομβικές υπηρεσίες οι οποίες είχαν πάρει μέρος στην επιχείρηση κατάσβεσης της φονικής πυρκαγιάς στο Μάτι, πριν από δύο χρόνια, αναζητά ο ανακριτής που χειρίζεται την υπόθεση, προτού αρχίσει να καλεί σε απολογία τους κατηγορουμένους.  

Ήδη, ξεκίνησαν αιφνιδιαστικές έφοδοι στις αρμόδιες υπηρεσίες που ενεπλάκησαν στην επιχείρηση  η οποία είχε στηθεί τον Ιούλιο του 2018 για την κατάσβεση της καταστροφικής  πυρκαγιάς  στην οποία έχασαν τη ζωή τους 102 άνθρωποι και δεκάδες άλλοι τραυματίστηκαν. κρούς και δεκάδες τραυματίες.

Κατά την διάρκεια των ελέγχων, οι οποίοι έγιναν παρουσία του ανακριτή, κατασχέθηκαν σημαντικά έγγραφα και στοιχεία  μετά από καταγγελίες αλλά και ενδείξεις ότι οι υπηρεσίες τα είχαν σκοπίμως αποκρύψει. Χθες, 12 αξιωματικοί της  Διεύθυνσης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος μαζί με τον ανακριτή μετέβησαν  στην Πυροσβεστική υπηρεσία στο Χαλάνδρι και κατέσχεσαν το καταγραφικό μηχάνημα του Κέντρου Πολιτικής Προστασίας και άλλα στοιχεία, τα οποία ήδη απέστειλαν  στην ΔΑΕΒ για αποκωδικοποίηση.

Σκοπός των εφόδων , είναι η συλλογή όλων των στοιχείων που θα ρίξουν φως σε πιθανές ποινικές ευθύνες και πρόσωπα. Και αυτό γιατί, στο πλαίσιο της έρευνάς του, ο ανακριτής, σύμφωνα με πληροφορίες,   συναντούσε εμπόδια στη διαβίβαση των σχετικών στοιχείων στην δικαιοσύνη. Η έρευνα για τις παραλείψεις των οργάνων της ΕΛΑΣ, της Πυροσβεστικής, της Περιφέρειας αλλά και των δημοτικών αρχών θα συνεχιστεί τις επόμενες ημέρες. 

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 12 Ιουνίου 2020, 15:14