23/10/2021

Στη Δικαιοσύνη η υπόθεση ανατριχιαστικού bullying που υπέστη μαθητής στην Πάτρα

Στα χέρια του Εισαγγελέα Ανηλίκων Πάτρας βρίσκεται η σοβαρή υπόθεση bullying σε σχολείο της Πάτρας, με θύμα έναν 16χρονο μαθητή της πρώτης Λυκείου.

Ο 16χρονος δέχτηκε, σύμφωνα με τα όσα είπε στους γονείς του, δύο επιθέσεις από συμμαθητές του. Η πρώτη επίθεση έγινε την περασμένη Πέμπτη και η δεύτερη την περασμένη Παρασκευή.

Ο 16χρονος γύρισε στο σπίτι του την Παρασκευή σε κακή ψυχολογική κατάσταση. Η μητέρα του τον ρώτησε τι του συμβαίνει αλλά το παιδί δεν ήθελε να εξηγήσει τι τον προβληματίζει. Είπε στη μητέρα του ότι ήθελε να μείνει μόνος, ενώ δεν είχε όρεξη για φαγητό. Αφού βγήκε για λίγο έξω για να πάρει αέρα, γύρισε στο σπίτι και πάλι σε κακή ψυχολογική κατάσταση.

Το βράδυ της ίδια ημέρας ξέσπασε στη μητέρα του. «Μάνα έφαγα ξύλο από συμμαθητή μου», είπε. Ένας ανήλικος του είχε ρίξει μία γροθιά έξω από το σχολείο. Και σαν να μην έφταναν αυτά, όπως έμαθαν οι γονείς του 16χρονου μαθητή, ένας από τους ανήλικους που του έκανε bullying είχε ανεβάσει στα social media φωτογραφία, άκρως προσβλητική για την οικογένεια του 16χρονου.

Ο μαθητής ένιωσε ακόμα πιο άσχημα ψυχολογικά από τη βάναυση διαπόμπευση του στο διαδίκτυο.

Το αποκορύφωμα ήταν όταν ο 16χρονος ανέβηκε στην ταράτσα της πολυκατοικίας όπου ζει η οικογένειά του, με σκοπό να πέσει στο κενό. Ο πατέρας του έντρομος βρήκε τον γιο του δίπλα από τα κάγκελα και άρχισε με τρεμάμενη φωνή να προσπαθεί να τον πείσει ότι όλα θα λυθούν. Τελικά τα κατάφερε. Ο γιος του είχε απελπιστεί σε βαθμό, που πίστευε ότι δεν υπάρχει άλλη λύση από την αυτοκτονία, η οποία απετράπη χάρη στον πατέρα.

Ο 16χρονος είχε γράψει μάλιστα σημείωμα, στο οποίο ανέφερε, μεταξύ άλλων: «Θα μπορούσα να είχα πάει να τον βρω στον δρόμο και να τον είχα χτυπήσει. Κι όμως, δεν το έκανα όχι επειδή δεν έχω τη δύναμη ή επειδή φοβήθηκα αλλά διότι είμαι κατά της βίας και υπέρ του διαλόγου. Δεν είμαστε ζούγκλα για να τρώει ο ένας τις σάρκες του άλλου, είμαστε άνθρωποι με λογική, αξιοπρέπεια και σεβασμό ο ένας απέναντι στον άλλον».

Οι γονείς του μαθητή απευθύνθηκαν στη διευθύντρια του Λυκείου του γιου τους αλλά και στον Εισαγγελέα Ανηλίκων, ο οποίος χειρίζεται πλέον την υπόθεση.