20/10/2021

Στην Αθήνα η προετοιμασία του Παπαστάμου λόγω… καυστήρα

Η Επιτροπή της Διοίκησης του Κολυμβητηρίου απέστειλε γραπτό έγγραφο στον ΝΟ Χανίων (σύλλογος Παπαστάμου), το οποίο εστάλη και στην Κολυμβητική Ομοσπονδία και αναφέρει πως ο καυστήρας έκλεισε, λόγω έλλειψης χρημάτων, με αποτέλεσμα να επικρατούν κατώτεροι των 24 βαθμών στο νερό του κολυμβητηρίου.

Τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί στο Κολυμβητήριο των Χανίων, ανάγκασαν τον Απόστολο Παπαστάμο να συνεχίσει την προετοιμασία του στο κολυμβητήριο του ΟΑΚΑ, με έξοδα καλυμμένα από την ΚΟΕ, ενώ ο προπονητής του Κώστας Τζιλιβάκης αναγκάζεται να ταξιδεύει συχνά από την Κρήτη στην Αθήνα, ώστε να βρίσκεται μαζί με τον αθλητή στις προπονήσεις.

Ο Τεχνικός Σύμβουλος της ΚΟΕ, Χριστόδουλος Χούμας, μίλησε στην ιστοσελίδα της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας για το θέμα αυτό, αναφέροντας τα κάτωθι: “Έχει έρθει ο Απόστολος στην Αθήνα, όπου θα συνεχίσει την προετοιμασία του στο ΟΑΚΑ, καθώς στο κολυμβητήριο των Χανίων επικρατούν λιγότεροι από 24 βαθμούς Κελσίου και ο καυστήρας θα παραμείνει κλειστός. Προπονείται στις διαδρομές που έχει νοικιάσει επί πληρωμή η ΚΟΕ στο κολυμβητήριο του ΟΑΚΑ, ενώ ο προπονητής του, ο Κώστας Τζιλιβάκης, προσπαθεί να βρίσκεται δίπλα του στην προετοιμασία. Η Ομοσπονδία κάλυψε τα έξοδα της διαμονής του αθλητή για τον καιρό αυτό που θα βρίσκεται στην Αθήνα. Είναι σημαντικό πλήγμα για το κολυμβητήριο, για όλα τα παιδιά που προπονούνται εκεί, αλλά κυρίως για τον Παπαστάμο, που έχει πιάσει το όριο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες και αποτελεί πολύ μεγάλη ελπίδα για το μέλλον στο άθλημα.

Ως ΚΟΕ, το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι να δημοσιοποιούμε το θέμα και να ενημερώνουμε τις αρμόδιες Αρχές, καθώς δεν διαθέτουμε κονδύλια για να ζεστάνουμε κολυμβητήρια. Η προετοιμασία των κολυμβητών καταρρέει όταν χάνουν προπονήσεις ακόμα και για 2-3 ημέρες, ή προπονούνται σε χαμηλές θερμοκρασίες. Πρέπει όλα τα κολυμβητήρια να διατηρούνται σε καλή λειτουργία, πόσο μάλλον αυτά στα οποία προπονούνται Παγκόσμιοι πρωταθλητές. Δεν πρέπει, επίσης, να ξεχνάμε ότι σε αυτά τα κολυμβητήρια αναπτύσσουμε, σε συνεργασία με την Γενική Γραμματεία Αθλητισμού και το Υπουργείο Παιδείας, το πρόγραμμα εκμάθησης διδασκαλίας της Κολύμβησης στα παιδιά της 3ης και 4ης Δημοτικού, επομένως τέτοιες καταστάσεις θιγούν και αυτό το πρόγραμμα. Όλα αυτά γίνονται, γιατί η Κολυμβητική Ομοσπονδία δεν έχει ένα δικό της κολυμβητικό κέντρο, όπου να γίνεται η προετοιμασία των Εθνικών ομάδων. Είναι ένα χρόνιο αίτημα, μας έλυνε τα χέρια το κολυμβητήριο του Ζαππείου, όπου το είχαμε οργανώσει πολύ ωραία”.

Με τη σειρά του, ο προπονητής του Απόστολου Παπαστάμου, Κώστας Τζιλιβάκης, τόνισε: “Ο Απόστολος έχει ανεβεί στην Αθήνα και εγώ πότε έρχομαι Αθήνα και πότε κατεβαίνω στα Χανιά, λόγω προβλημάτων στο κολυμβητήριο των Χανίων. Εγώ προσωπικά μίλησα με τον Γενικό Γραμματέα Αθλητισμού κ. Γιώργο Μαυρωτά και κάνει ενέργειες για την επίλυση του θέματος και πιστεύω ότι μέχρι να επιστρέψουμε από την προετοιμασία στην Τουρκία, που θα φύγουμε στις 19 Φεβρουαρίου, να έχει βρεθεί η λύση. Ο Απόστολος μπορεί να επαναλάβει την περσινή εξαιρετική χρονιά, συνεχίζουμε καλά και ελπίζω ότι όταν θα πρέπει θα είμαστε έτοιμοι”.

Πηγή: capitano.gr

Πηγή sport24.gr