19/10/2021

Σοκάρουν οι εικόνες από την άτρακτο του Augusta 109

Οπως φαίνεται και στις αποκαλυπτικές φωτογραφίες που δημοσιεύει η HuffPost, το ελικόπτερο μετά την πρόσκρουση αρχικά στα καλώδια της ΔΕΗ και στη συνέχεια στο νερό από ύψος 100 μέτρων, μετατράπηκε σε άμορφη μάζα σιδερικών, που παρέσυρε στο θάνατο τον Ελληνα χειριστή του και δύο Ρώσους τουρίστες.

Οι σοροί των θυμάτων ανασύρθηκαν λίγες ώρες αργότερα από κλιμάκιο της Μονάδας Υποβρυχίων Αποστολών.

Η άτρακτος μετακινήθηκε σε ασφαλές σημείο προκειμένου να μη δημιουργεί κίνδυνο για τη θαλάσσια ναυσιπλοΐα αλλά και να εξεταστεί από ειδικούς εμπειρογνώμονες.

Προανάκριση για το περιστατικό διενεργείται από τη Λιμενική Αρχή Πόρου, ενώ από το περιστατικό δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση. Το πολιτικό ελικόπτερο ήταν ιδιοκτησίας της θυγατρικής της εταιρείας ΠΟΡΤΟ ΚΑΡΡΑΣ ΑΕ και είχε παραχωρηθεί/εκμισθωθεί ήδη από ετών προς πλήρη διαχείριση και εκμετάλλευση στην εταιρεία με την επωνυμία «I FLY ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΑΕ».

Η διοίκηση της εταιρείας σε ανακοίνωσή της, αναφέρει πως σήμερα το δυστύχημα του ελικοπτέρου με αριθμό νηολογίου SXΗΤΟ, « έλαβε χώρα κατά τη διάρκεια πτήσης αεροταξί από τον Γαλατά στον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών Ε. Βενιζέλος, για την οποία είχαν τηρηθεί εκ των προτέρων όλες οι προβλεπόμενες διατυπώσεις. Στο ελικόπτερο επέβαιναν ο Έλληνας χειριστής και δύο αλλοδαποί άνδρες επιβάτες, τα στοιχεία των οποίων είχαν αρμοδίως γνωστοποιηθεί».

Επίσης, προσθέτει ότι «τα ειδικότερα πραγματικά περιστατικά και τα αίτια του δυστυχήματος διερευνώνται» και για τον σκοπό αυτό παρέχει «στις αρμόδιες αρχές κάθε αναγκαία συνδρομή». «Παραμένουμε στην απόλυτη διάθεση των οικείων των επιβαινόντων για την παροχή κάθε αναγκαίας αρωγής» καταλήγει η ανακοίνωση της εταιρείας «Ι fly».