25/01/2022

«Σκούπα» της ΕΛ.ΑΣ. σε παράνομο καζίνο-«φρούριο» – 87 συλλήψεις, 25 κάμερες

Έφοδος της ΕΛ.ΑΣ. σε ένα γεμάτο κόσμο κατάστημα με παράνομα τυχερά παιχνίδια, το οποίο θύμιζε «φρούριο» από τις πολλές κάμερες ασφαλείας, πραγματοποιήθηκε χθες Πέμπτη στην Αθήνα.

Συνολικά συνελήφθησαν 87 άτομα. Δύο προσωρινά υπεύθυνοι του καταστήματος, 13 υπάλληλοι και 72 πελάτες.

Από τον έλεγχο της Οικονομικής Αστυνομίας διαπιστώθηκε ότι είχαν εγκατασταθεί σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο 30 πλήρεις ηλεκτρονικοί υπολογιστές παράνομων τυχερών παιγνίων συνδεδεμένοι σε server με δύο οθόνες και τέσσερις κεντρικές μονάδες, δύο οθόνες στους τοίχους και παιγνιομηχάνημα τύπου ρουλέτα. Στους άλλους χώρους είχαν εγκατασταθεί τέσσερα ειδικά διαμορφωμένα τραπέζια χαρτοπαιξίας, έξι επιτραπέζιες ρουλέτες και μία ψηφιακή ρουλέτα.

Το κατάστημα θύμιζε «φρούριο», προκειμένου να είναι «απροσπέλαστο» από τις Αρχές. Ενδεικτικό είναι ότι  οι χώροι του καταστήματος επιτηρούνταν από 25 κάμερες, συνδεδεμένες σε server, χωρίς να είναι ενήμεροι οι θαμώνες και χωρίς άδεια της αρμόδιας Αρχής, ενώ εξωτερικά του καταστήματος ήταν εγκατεστημένες άλλες δύο κάμερες.

Αναλυτικότερα, συνολικά βρέθηκαν και κατασχέθηκαν: ηλεκτρονική ρουλέτα, παιγνιομηχάνημα τύπου «ρουλέτα», 6 επιτραπέζιες ρουλέτες, 4 τραπέζια χαρτοπαιξίας, 31 ηλεκτρονικοί υπολογιστές, 6 μονάδες κεντρικού ηλεκτρονικού υπολογιστή (server), 4 οθόνες, 27 ασύρματες κάμερες κλειστού κυκλώματος παρακολούθησης, ταμειακή μηχανή, πλήθος δεσμίδων καρτών χαρτοπαιξίας, πλήθος μαρκών διαφόρων χρωμάτων και 12.915 ευρώ.

Οι ηλεκτρονικοί υπολογιστές με τα παρελκόμενά τους, οι ρουλέτες, τα ειδικά διαμορφωμένα τραπέζια, οι τράπουλες και οι πλαστικές μάρκες θα αποσταλούν για φύλαξη στις αποθήκες της ΔΔΔΥ, ενώ το χρηματικό ποσό θα κατατεθεί στο Ταμείο Παρακαταθηκών & Δανείων.

Οι 32 σκληροί δίσκοι και οι 6 server θα αποσταλούν στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για εργαστηριακή εξέταση.

Στη δικογραφία περιλαμβάνεται και ο νόμιμος εκπρόσωπος και διαχειριστής της ιδιοκτήτριας εταιρείας του καταστήματος, ο οποίος απουσίαζε την ώρα του ελέγχου και κατηγορείται για παραβάσεις των νόμων για τα παίγνια και τα προσωπικά δεδομένα, υφαρπαγή ψευδούς βεβαίωσης και πλαστογραφία πιστοποιητικών.

Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους, οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών.

Σημειώνεται ότι, για τέσσερις αλλοδαπούς παίκτες προέκυψε πως στερούνταν νομιμοποιητικών για την παραμονή τους στη χώρα εγγράφων και σε βάρος τους θα επιβληθεί το μέτρο της διοικητικής τους απέλασης, ενώ για έναν ακόμη αλλοδαπό, εκκρεμεί σε βάρος του απόφαση και θα οδηγηθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα.