22/10/2021

Σκληρή απάντηση του Γιώργου Καρελιά στον Γιάννη Πρετεντέρη για τα περί «αμοραλισμού»

Στον αρθρογράφο των Μέσων του ομίλου Μαρινάκη, Γιάννη Πρετεντέρη απαντάει ο δημοσιογράφος Γιώργος Καρελιάς. Αφορμή κείμενο του Γ. Πρετεντέρη στο ΒΗΜΑ όπου γίνεται αναφορά σε φράση του Καρελιά από πρόσφατο άρθρο του για τη Novartis στο iefimerida.

Συγκεκριμένα γράφει ο Γ. Καρελιάς στο Facebook:

 «Ο Γιάννης Πρετεντέρης πήρε μια φράση πέντε λέξεων (και αυτή κουτσουρεμένη, δηλαδή παραποιημένη) από πρόσφατο άρθρο μου σχετικά με την υπόθεση Novartis, στο οποίο έλεγα ότι ο Μητσοτάκης πρέπει να την κλείσει αφού είναι παρωδία χωρίς στοιχεία, για να συμπεράνει (ο Πρετεντέρης) ότι “η άποψη αυτή δεν είναι μόνο αμοραλιστική, αλλά και απολύτως ανακριβής ως προς την ουσία της υπόθεσης”. Μάλιστα. Προσπερνώ το ότι ο Πρετεντέρης κατηγορεί εμένα για “αμοραλισμό”-θα γελάνε και τα τσιμέντα, κατά τη δική του προσφιλή φρασεολογία. 

»Αλλά επειδή δεν μπορώ να απαντήσω στο άρθρο του εκτενώς (κατά σατανική σύμπτωση, την ημέρα που έγραφε αυτό στο ΒΗΜΑ εγώ έφευγα από το iefimerida.gr -ΕΔΩ-, λόγω λογοκρισίας), δεν θα τον ακολουθήσω στην εξαπάτηση (των αναγνωστών του) που επιχείρησε. Θα παραθέσω τόσο το δικό μου άρθρο που σχολίασε όσο και το δικό του.

»Ολόκληρα τα άρθρα- και των δυό μας- για να μπορεί ο καθένας να βγάλει όποιο συμπέρασμα θέλει. Aς κάνει και αυτός το ίδιο στην ηλεκτρονική έκδοση του ΒΗΜΑΤΟΣ.

»Και για κατακλείδα, περι αμοραλισμού: Εγώ έχω πάγια θέση για τα θέματα αυτά (Ειδικών Δικαστηρίων κλτ). Και δεν την αλλάζω ανάλογα με το τι θέλει και επιδιώκει ο εκάστοτε ιδιοκτήτης του Μέσου στο οποίο γράφω. Και, σε κάθε περίπτωση, δεν υποστηρίζω τη μια τον Σημίτη, την άλλη τον Σαμαρά, την παράλλη τον Μητσοτάκη και αύριο ποιος ξέρει ποιον. Οι κωλοτούμπες με ζαλίζουν».

Πηγή: zoornalistas.com