26/07/2021

Σε καραντίνα 14 ημερών Ελληνας που επέστρεψε από την Κίνα

Ευγνωμοσύνη στη Γαλλία για την οργάνωση του επαναπατρισμού Ελληνα και άλλων πολιτών της ΕΕ από την Γουχάν, με την υποστήριξη του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας, εκφράζει με ανάρτηση στο Twitter το υπουργείο Εξωτερικών. 

Σύμφωνα με διπλωματικές πηγές, ένας από τους τρεις Ελληνες γύρισε από την επαρχία Χουμπέι της Κίνας στη Γαλλία και είναι καλά στην υγεία του. Το υπουργείο Εξωτερικών είναι επίσης σε συνεχή επικοινωνία με τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Πολιτικής Προστασίας και τους Ευρωπαίους εταίρους για να επαναπατριστούν κι άλλοι δύο Ελληνες που παραμένουν σε περιοχή της Κίνας που τελεί υπό καραντίνα.

Ο Ελληνας, ονόματι Αλεξ Ζαχάρ, που εργάζεται ως καθηγητής Δικαίου του Περιβάλλοντος στη Γουχάν, ταξίδεψε μαζί με τη γυναίκα του που είναι οκτώ μηνών έγκυος. Τώρα χρειαστεί να παραμείνει στη Γαλλία για δύο εβδομάδες, λόγω της καραντίνας των 14 ημέρων στην οποία μπαίνουν όσοι επιστρέφουν από την Κίνα.

«Θα με κρατήσουν εδώ για 14 μέρες πριν μπορέσω να ταξιδέψω, αλλά όταν μπορέσω να φύγω το σχέδιο μου είναι να έρθω στην Αθήνα. Δεν έχω κανένα σύμπτωμα αλλά θα μας κρατήσουν ούτως ή άλλως σε καραντίνα. Καλύτερα αυτό από το να μέναμε στη Γουχάν. Η γυναίκα μου είναι εδώ μαζί μου είναι οκτώ μηνών έγκυος, δεν μπορούσαμε να κάτσουμε παραπάνω. Αν δεν είχαμε τους Ελληνες διπλωμάτες να μας βοηθήσουν θα ήμουν ακόμα εκεί με τη γυναίκα μου η οποία είναι οκτώ μηνών και ήταν πολύ επικίνδυνη η κατάσταση, έπρεπε να φύγουμε γρήγορα», δήλωσε.

(με πληροφορίες από ΑΠΕ)