25/01/2022

«Σαφάρι» της ΕΛ.ΑΣ. για το παρεμπόριο στο «τρίγωνο του διαβόλου»

Mεγάλη αστυνομική επιχείρηση πραγματοποίησε η ΕΛ.ΑΣ. για την καταπολέμηση του παρεμπορίου και της διακίνησης λαθραίων τσιγάρων στο κέντρο της Αθήνας.

Οι αστυνομικοί έκαναν ελέγχους στο «τρίγωνο του διαβόλου», που περικλείεται από τις οδούς Μενάνδρου, Σοφοκλέους και Αγίου Κωνσταντίνου. Λέγεται έτσι από τους αστυνομικούς λόγω των διαφόρων μορφών εγκληματικότητας που αναπτύσσονται εκεί.

Η επιχείρηση πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας, κλιμάκιο των Υπηρεσιών Ελέγχου και Αντιμετώπισης του Παρεμπορίου της Γενικής Γραμματείας Εμπορίου & Προστασίας Καταναλωτή του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων και της Δημοτικής Αστυνομίας του Δήμου Αθηναίων.

Κατά τη διάρκεια της ελέγχθηκαν 41 άτομα (3 Έλληνες και 38 αλλοδαποί), εκ των οποίων συνελήφθησαν δύο για παράβαση του Εθνικού Τελωνειακού Κώδικα και του Νόμου περί ναρκωτικών. Αντίστοιχα, ελέγχθηκαν 38 καταστήματα, κατασχέθηκαν 992 συσκευασίες λαθραίων καπνικών προϊόντων και μικροποσότητα κάνναβης, διαπιστώθηκαν παραβάσεις που αφορούν στην εργατική-ασφαλιστική νομοθεσία και στο σύστημα φορολογικού μηχανισμού καταστήματος, επιβλήθηκαν πρόστιμα συνολικού ποσού 24.500 ευρώ, για παραβάσεις του Νόμου περί άσκησης υπαίθριων εμπορικών δραστηριοτήτων, για έλλειψη παραστατικών εμπορίας (τιμολόγια) και έλλειψη αδείας, κατασχέθηκαν και καταστράφηκαν 156 κιλά τροφίμων.

Ανάλογες επιχειρήσεις θα συνεχιστούν και σε άλλες περιοχές της Αττικής.