[current-date]

Πώς να μεγαλώσετε κορίτσια με δυνατές φιλοδοξίες

Σήμερα τα «ισχυρά» κορίτσια ζουν πραγματικά μεγάλες στιγμές. Είτε είναι σωματικά ισχυροί έφηβοι, όπως η κυρία Bianca Andreescu που κυριαρχεί στο γήπεδο τένις, είτε συναισθηματικά ισχυροί θηλυκοί επιζώντες σεξουαλικής κακοποίησης που ζητούν δικαιοσύνη, είτε προσπαθούν να κινητοποιήσουν την κοινή γνώμη για την κλιματική αλλαγή, τα σημερινά κορίτσια μας δείχνουν πόσα διαφορετικά είδη δύναμης υπάρχουν στον κόσμο.

Αλλά ακόμα και σήμερα, σε μια κοινωνία όπου τα κορίτσια και οι γυναίκες έχουν αποφασίσει για τόσο καιρό να αφήνουν τα αγόρια και τους άνδρες στη ζωή τους να κάνουν κυριολεκτικά τη μεγάλη διαφορά – και όπου οι γυναίκες εξακολουθούν να εμφανίζονται ως κορίτσια που διατρέχουν κίνδυνο σε ταινίες και τηλεοπτικές εκπομπές – η δύναμη μπορεί να είναι δύσκολη για τα κορίτσια που εξερευνούν τον κόσμο και ανακαλύπτουν ποιοι είναι.

Μπορεί να είναι ισχυρή και όμορφη την ίδια στιγμή; Αν μιλάει και αντέχει σε εχθρούς, μπορεί να θεωρηθεί ακόμα γλυκιά και αξιαγάπητη; Η απάντηση είναι ένα ηχηρό ναι – ειδικά επειδή οι σημερινές ταυτότητες των φύλων είναι πιο ρευστές από ποτέ, και τα τείχη για όλα αυτά που είναι «για αγόρια» και όχι «για κορίτσια» συνεχίζουν να καιροφυλακτούν σε ανυποψίαστες αφορμές, δραστηριότητες ή συνθήκες – κι αυτό μπορεί να μην είναι προφανές για το κορίτσι σας. Εδώ είναι τέσσερις απλοί τρόποι που μπορείτε να την βοηθήσετε να αγκαλιάσει την έμφυτη δύναμή της σήμερα.

 

Δώστε της ισχυρά πρότυπα κοριτσιών

Δεν υπάρχει τίποτα λάθος στο να έχετε μερικά κλασικά παραμύθια, αλλά βεβαιωθείτε ότι οι λαμπρές πριγκίπισσες δεν είναι οι μόνες ηρωίδες που εστιάζει. Από την ακρόαση γυναικείων κομματιών ροκ στο επόμενο οδικό ταξίδι σας για να διαβάσετε για τις περιπέτειες της Amelia Earhart κατά τη διάρκεια της ιστορίας, όσο πιο πολύ βλέπει (και ακούει!) Τη γυναικεία δύναμη, τόσο πιο άνετα θα βρίσκει τη δική της δύναμη.

Ρίξτε τις ετικέτες στα σκουπίδια

Τα στερεότυπα των φύλων, όπως το κοριτσίστικο και τα αγορίστικο, ενισχύουν την ιδέα ότι υπάρχει μόνο ένας τρόπος να είσαι θηλυκή (ή ότι ένας τρόπος είναι καλύτερος από τους άλλους!), Ενώ όλα τα άλλα είναι καλύτερα προσαρμοσμένα για τα αγόρια. Ο χρόνος για αυτόν τον τύπο σκέψης πέρασε εδώ και πολύ καιρό!

 

Σταματήστε «να καθορίζετε» την εμφάνισή της

Όσο περισσότερο της μαθαίνετε να εστιάζει στην εμφάνισή της, τόσο θα εγκαταλείπει άλλες δραστηριότητες προκειμένου να μη χαλάσει την «εικόνα» της. Αυτό σημαίνει ότι μπορεί να αποφύγει να δοκιμάσει την ομάδα βόλεϊ για το φόβο του να εμφανιστεί ιδρωμένη μπροστά σε άλλα παιδιά ή να παραλείψει να κολυμπήσει γιατί δεν θα θέλει να έχει τα μαλλιά «σαν να βγήκε μόλις από την πισίνα» όλη την ημέρα. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορεί να χρησιμοποιήσει τη μόδα και την ομορφιά ως μορφή έκφρασης του εαυτού και να είναι ισχυρή – αλλά αφήστε την να βρει το στιλ της χωρίς να προβάλετε πάνω της τα δικά σας πρότυπα ομορφιάς.

Μιλήστε μαζί της σχετικά με τι πραγματικά σημαίνει να είσαι δυνατή

Πολλοί άνθρωποι εξισώνουν τη δύναμη με την αθωότητα ή την ικανότητα να κυριαρχούν στις φυσικές προκλήσεις. Αλλά η δύναμη είναι πολύ περισσότερο από αυτό, και είναι σημαντικό για ένα κορίτσι να το καταλάβει. Προσπαθώντας κάτι καινούργιο, ακόμα κι αν μπορεί να μην είναι υπέροχο σε αυτό, χρειάζεται δύναμη. Προσπαθώντας το καλύτερο, χρειάζεται δύναμη. Η δημιουργία ορίων και η προσπάθεια για τον εαυτό της να τα ξεπεράσει, χρειάζεται δύναμη. Συνεργαστείτε με το κορίτσι σας για να δημιουργήσετε μια λίστα τουλάχιστον δέκα τρόπων με τους οποίους θα νιώθει και θα αξιοποιεί τη δύναμή της. Ξέρεις ότι είναι φτιαγμένη από «σκληρό και ανθεκτικό υλικό», αλλά είναι σημαντικό για εκείνη να το συνειδητοποιήσει αυτό και η ίδια!