26/10/2021

Πως «χτύπησαν» οι ληστές το σπίτι εφοπλιστή στην Εκάλη

Το Τμήμα Ασφαλείας Κηφισιάς ανέλαβε την έρευνα για την επίθεση ληστών σε σπίτι εφοπλιστή στην Εκάλη.

Ο εφοπλιστής ενημερώθηκε από την Αστυνομία για το περιστατικό, καθώς απουσιάζει στο εξωτερικό. Έτσι ακόμα δεν έχει δώσει κατάθεση για το περιστατικό. Αυτή που έχει καταθέσει είναι η οικιακή βοηθός από τις Φιλιππίνες, η οποία ήρθε πρόσωπο με πρόσωπο με τους κακοποιούς.

Ο εφοπλιστής είναι γνωστός στους κύκλους της ναυτιλίας αλλά όχι ιδιαίτερα γνωστός στο ευρύ κοινό, καθώς είναι επιχειρηματίας «low profile». Απουσιάζει συχνά για δουλειές στο εξωτερικό και αφήνει πίσω για να φροντίζει το σπίτι την οικιακή βοηθό, στην οποία έχει απόλυτη εμπιστοσύνη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δράστες αφαίρεσαν 2.000 ευρώ σε μετρητά και κοσμήματα μεγάλης αξίας. Οι αστυνομικοί εκτιμούν ότι οι ληστές παρακολουθούσαν για καιρό το σπίτι, ενώ δεν αποκλείεται να γνώριζαν για την απουσία του ιδιοκτήτη. Να έδρασαν δηλαδή ξέροντας ότι θα αντιμετωπίσουν μόνη της τη γυναίκα από τις Φιλιππίνες.

Η επίθεση στο σπίτι του εφοπλιστή έγινε το βράδυ της Τετάρτης. Οι δύο κακοποιοί κατάφεραν να παραβιάσουν αρχικά την εξωτερική πόρτα στον περίβολο της μονοκατοικίας, ενώ στη συνέχεια παραβίασαν και την κεντρική πόρτα για να μπουν στο σπίτι. Η οικιακή βοηθός βρέθηκε αντιμέτωπη με τους δύο ενόπλους.

Την απείλησαν με πιστόλι, την ακινητοποίησαν και άρχισαν να ψάχνουν κάθε γωνιά του σπιτιού, φεύγοντας με κοσμήματα και μετρητά που βρήκαν στην πολυτελή μονοκατοικία. Στη συνέχεια εξαφανίστηκαν, με την ΕΛ.ΑΣ. να πραγματοποιεί αναζητήσεις αλλά να μην τους εντοπίζει. Η γυναίκα κάλεσε την Άμεση Δράση και έχει ήδη δώσει κατάθεση στους αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Κηφισιάς, που διενεργεί την προανάκριση.

Η γυναίκα περιέγραψε τους δράστες, οι οποίοι ήταν επαγγελματίες. Είχαν καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους και δεν άφησαν πίσω τους ίχνη. Η Αστυνομία ποντάρει στον εντοπισμό γενετικού υλικού, καθώς οι δράστες φέρονται να φορούσαν γάντια.