23/10/2021

Πως να ξεχωρίσει το brand σου στο Instagram


Το Instagram έχει εξελιχθεί από μια βασική υπηρεσία κοινής χρήσης εικόνων σε ένα σημαντικό εργαλείο μάρκετινγκ περιεχομένου και δημιουργίας κοινού. Έχει κατασκευάσει brands και έχει συμβάλει στη δημιουργία των influencers, επιτρέποντας σε απλούς χρήστες να γίνουν self-made stars των κοινωνικών δικτύων.

Διασημότητες, επιχειρηματίες, μοντέλα και πολλά άλλα είδη επαγγελματιών έχουν αναπτυχθεί και έχουν πάρει ακόμη και πληρωμές χάρη στην πλατφόρμα και τις χορηγίες. Τα brands λαμβάνουν σχεδόν 60 φορές περισσότερη αλληλεπίδραση ανά ακόλουθο από ότι στο Facebook. Ως αποτέλεσμα, υπάρχουν πάνω από 25 εκατομμύρια ενεργά προφίλ επιχειρήσεων και 2 εκατομμύρια διαφημιστές στην ιστοσελίδα.

Το 70% των χρηστών του Instagram περνάνε το χρόνο τους αναζητώντας ένα brand στην πλατφόρμα. Το Instagram επιτρέπει την προώθηση του brand και του προϊόντος με φιλικό, αυθεντικό τρόπο χωρίς να γίνεται σκληρή πώληση στους πελάτες σας.

Παρακάτω θα βρείτε χρήσιμες πληροφορίες για να κάνετε το Brand σας να ξεχωρίζει στον χώρο του Instagram.

1.Επιλέξτε ελκυστική αισθητική

Aesthetic is everything! Όταν ακολουθείς κάποιον στο Instagram το κάνεις γιατί βρίσκεις ενδιαφέρον το περιεχόμενο του. Υψηλής ποιότητας ελκυστικές φωτογραφίες και βίντεο ελκύουν τους χρήστες να ακολουθήσουν μια σελίδα και να αλληλεπιδράσουν μαζί της.

Πρώτον, πρέπει να υιοθετήσετε μια γενική αισθητική για το λογαριασμό σας και να τη διατηρήσετε. Εάν τρέχετε ένα fashion brand, θέλετε καθαρές και κομψές εικόνες. Εάν προσπαθείτε να προωθήσετε μια μάρκα lifestyle, θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε φωτεινότερες, εντυπωσιακές φωτογραφίες. Προσαρμόζετε το στυλ του λογαριασμού ανάλογα με το τι εικόνα θέλετε οι χρήστες να έχουν για εσάς.

Ανεβάστε  φωτογραφίες  με υψηλή ποιότητα στο προφίλ σας ώστε οι χρήστες να τις παρατηρούν αμέσως μόλις πλοηγηθούν στη σελίδα σας. Βεβαιωθείτε ότι η αισθητική που επιλέγετε είναι άμεσα συνδεδεμένη με το brand σας. Αποφύγετε να αλλάζετε τα φίλτρα σας πολύ συχνά, ώστε να μπορείτε να δημιουργήσετε ένα συνεπές στυλ και θέμα που μπορούν να ακολουθήσουν οι χρήστες του Instagram.

2.Engaging Captions

Ένα έξυπνο caption μπορεί να κάνει την διαφορά.Οι χρήστες πρέπει μέσα από τα post σας να καταλαβαίνουν και να ενημερώνονται για το brand και τα προϊόντα/υπηρεσίες που προσφέρετε.

Κρατήστε τους fans σας εμπλεκόμενους με πνευματικές, έξυπνες λεζάντες που εξακολουθούν να εξηγούν με σαφήνεια τι βλέπουν. Οι λεζάντες είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να δείξετε την προσωπικότητα της μάρκας σας, επειδή οι άνθρωποι επιθυμούν να αισθάνονται συνδεδεμένοι με αυτούς που ακολουθούν. Διατηρήστε τις λεζάντες σας ενημερωτικές και περιγραφικές, αλλά όχι πάρα πολύ μεγάλες. Στους χρήστες αρέσει μια απλή,σύντομη και ενδιαφέρουσα περιγραφή.

3.Hashtags

Η επιλογή των hashtags είναι ιδιαίτερα σημαντική για να γίνει ο λογαριασμός σας πιο δημοφιλής και να κερδίσετε περισσότερα likes&comments. Το Instagram επιτρέπει έως και 30 hashtags σε κάθε post, αλλά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε εκείνα που θα είναι επεξηγηματικά για το περιεχόμενο που δημοσιεύεται.

Τα δημοφιλή hashtags (όπως #instadaily,#instagood ) δεν είναι  απαραίτητα η καλύτερη επιλογή σας, είναι χρήσιμο να γνωρίζετε ότι είναι πολύ ανταγωνιστικό να κατατάσσεται σε αυτές τις ετικέτες, όπως εκατοντάδες εκατομμύρια άνθρωποι τα χρησιμοποιούν. Όσο πιο δημοφιλές και γενικό ένα hashtag είναι, τόσο πιο δύσκολο είναι να σας παρατηρήσουν οι άνθρωποι που θέλετε να αλληλεπιδράσουν με τις αναρτήσεις σας.

Μπορείτε να δημιουργήσετε ένα hashtag άμεσα συνδεδεμένο με το τι θέλετε να πρεσβεύει το brand.

Προσαρμόστε τα hashtags σας για κάθε δημοσίευση ανάλογα με το θέμα και αυτό θα βοηθήσει δημοσιεύσεις σας να προβληθούν στους σωστούς χρήστες του Instagram.

Το κοινό σας θα θελήσει να επισκεφθεί το προφίλ σας περισσότερο εάν γνωρίζει ότι σας ενδιαφέρει να μιλήσετε μαζί του στα σχόλια, μέσω άμεσων μηνυμάτων ή ακόμα και σε live stream. Απαντήστε στα σχόλια που λαμβάνετε στις αναρτήσεις σας και επισημάνετε άτομα και μέρη στην ανάρτησή σας, αρκεί οι ετικέτες αυτές να είναι σχετικές με την εικόνα ή το βίντεο που δημοσιεύετε.

Ένας άλλος τρόπος για να έχετε αλληλεπίδραση είναι η χρήση των Instagram Stories. Μπορείτε να δημοσιεύσετε stories βίντεο και φωτογραφιών, επιτρέποντας στο κοινό σας να απαντήσει στέλνοντας μηνύματα. Είναι ένα αυθόρμητο, άθικτο περιεχόμενο που επιτρέπει στους ανθρώπους να γνωρίζουν τι προωθείτε και την προσωπικότητα πίσω από αυτό.

Το Instagram έχει εξελιχθεί ραγδαία σαν κοινωνικό μέσο ενημέρωσης σε όλο τον κόσμο και αν ακολουθήσετε τις σωστές στρατηγικές, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το Instagram ως πραγματικό διαφημιστικό κόμβο. Για να γίνετε επιτυχημένο το brand σας, πρέπει να είστε ενήμεροι για οτιδήποτε συμβαίνει στο Instagram, να μάθετε από τις κορυφαίες μάρκες στον κλάδο σας και να γνωρίζετε τις σωστές συμβουλές που θα σας βοηθήσουν να προωθήσετε τον εαυτό σας και να επιτύχετε έναν μεγάλο και πιστό αριθμό οπαδών.