25/01/2022

Πως να δημιουργήσετε μια επιτυχημένη σελίδα “About Us”.


Σήμερα, η σελίδα “About Us” (συχνά μεταφράζεται και ως «Σχετικά με εμάς» σε ελληνικές ιστοσελίδες) αποτελεί στοιχείο των περισσότερων ιστοτόπων. Παρ΄ όλα αυτά, πολύ συχνά οι σελίδες αυτές δεν πετυχαίνουν να μεταφέρουν τις πληροφορίες που οι χρήστες αναζητούν, με αποτέλεσμα όλο και περισσότεροι να στρέφονται σε εξωτερικές πηγές, όπως review sites, για να βρουν τις πληροφορίες που αναζητούν.

Ακόμα και αν αρκετοί οργανισμοί λανθασμένα θεωρούν πως η σελίδα About είναι μικρής σημασίας, συχνότατα αποτελεί βασικό σταθμό για οποιονδήποτε αναζητά πληροφορίες για την επιχείρηση, είτε πρόκειται για πιθανούς πελάτες, είτε για ενδιαφερόμενους επενδυτές ή δημοσιογράφους.

Σήμερα, οι χρήστες επιθυμούν αυξημένη αξιοπιστία και διαφάνεια σε κάθε αλληλεπίδρασή τους με μια επιχείρηση, φυσική ή μέσω διαδικτύου. Οι επιχειρήσεις που διαθέτουν πελατοκεντρική κουλτούρα και ανθρώπινο, κατανοητό ύφος τοποθετούνται συνήθως υψηλότερα στις προτιμήσεις των χρηστών. Μια επιτυχημένη σελίδα About δημιουργεί την αίσθηση μιας επικοινωνίας αμοιβαίας αξίας ανάμεσα στον χρήστη και την επιχείρηση.

Δημιουργήστε αίσθηση αυθεντικότητας στην σελίδα σας.

Έχει παρατηρηθεί πως είναι ωφέλιμο οι σελίδες About να περιέχουν στοιχεία σχετικά με το κοινωνικό προφίλ της εταιρίας. Αναφορές σε θέματα όπως η διαφορετικότητα, η προστασία του περιβάλλοντος ενισχύουν το ανθρώπινο προφίλ της επιχείρησης και αυξάνουν την συναισθηματική σύνδεση των επισκεπτών.

Ακόμα, η περιγραφή της εταιρικής κουλτούρας και των εταιρικών αξιών συμβάλλουν στην δημιουργία αίσθησης διαφάνειας. Προτιμήστε να αποφεύγετε έτοιμες φωτογραφίες και πολύπλοκη ή νομική γλώσσα αν δεν είναι απολύτως απαραίτητη.

Δημιουργήστε σχέσεις διαρκείας.

Προσκαλέστε τον χρήστη να μείνει σε επικοινωνία μαζί σας μετά την επίσκεψή του. Συμπεριλάβετε εμφανή links σε ενεργές σελίδες Social Media όπως το Facebook, το Twitter, το YouTube ή ακόμα και το LinkedIn, ανάλογα με το προφίλ του brand και την στρατηγική σας, και ενθαρρύνετε τους χρήστες να σας ακολουθήσουν. Ακόμα, αναφέρετε στοιχεία επικοινωνίας με actionable στοιχεία. Συνολικά, δείξτε διάθεση για επικοινωνία και προάγετε την συμμετοχή.

Παρουσιάστε την ταυτότητα του οργανισμού σας.

Είτε ο ιστότοπός σας περιλαμβάνει μία μόνο μεμονωμένη σελίδα About, είτε μια ολόκληρη ενότητα, θα πρέπει να καταστήσετε εμφανές με την πρώτη ματιά ποιος πραγματικά είναι ο οργανισμός σας και τι ακριβώς κάνει.

Μπορεί να ακούγεται απλό, ωστόσο, συχνά οι οργανισμοί θεωρούν την αποστολή τους προφανή, και αποτυγχάνουν να παρουσιάσουν την ιδιαίτερή τους ταυτότητα και τα στοιχεία που τους διαφοροποιούν από τον ανταγωνισμό.

Πάνω από όλα εξηγείστε συνοπτικά και με απλό και ενδιαφέροντα τρόπο την ιστορία της επιχείρησης, τον τρόπο που λειτουργεί και πώς προσφέρει στην ευρύτερη κοινωνία. Χαρτογραφήστε μια ολοκληρωμένη παρουσία στο μυαλό του επισκέπτη, και χρησιμοποιείστε την ως βάση για κάθε επόμενη επικοινωνία.