25/01/2022

Πως η Αντιτρομοκρατική «συνάντησε» τους εμπρηστές των γραφείων της Χρυσής Αυγής

Η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία ανέλαβε από την πρώτη στιγμή την έρευνα για την επίθεση στα γραφεία της Χρυσής Αυγής στην οδό Δεληγιάννη στο Σταθμό Λαρίσης.

Και αυτό διότι αστυνομικοί της συγκεκριμένης υπηρεσίας είναι που αντιλήφθηκαν τους δράστες και τους καταδίωξαν. Στην επίθεση συμμετείχαν περισσότερα από δέκα άτομα. Κάποια εξ αυτών αναρριχήθηκαν στο κτίριο της οδού Δεληγιάννη χρησιμοποιώντας πτυσσόμενη σκάλα, έσπασαν μία τζαμαρία και έριξαν στον εσωτερικό χώρο των γραφείων γκαζάκια.

Αστυνομικές πηγές αναφέρουν ότι όλα ξεκίνησαν κατά τη διάρκεια περιπολίας συμβατικού οχήματος της Αντιτρομοκρατικής, χωρίς διακριτικά, το οποίο επιτηρεί κάθε βράδυ κτίρια-στόχους. Ένα από αυτά είναι το κτίριο που στεγάζει τα γραφεία της Χρυσής Αυγής στο Σταθμό Λαρίσης. Το κτίριο βρισκόταν μέσα σε αυτά που είχαν χαρτογραφηθεί ως εν δυνάμει στόχοι. Την ώρα που περνούσε από το σημείο το όχημα της Αστυνομίας τα ξημερώματα έγιναν αντιληπτά τα άτομα που έκαναν την επίθεση. Στη θέα των αστυνομικών με τα πολιτικά, οι δράστες επιβιβάστηκαν σε ένα βαν και σε ένα αυτοκίνητο και τράπηκαν σε φυγή. Από την έρευνα που ακολούθησε διαπιστώθηκε ότι το βαν ήταν κλεμμένο και έφερε πλαστές πινακίδες κυκλοφορίας.

Η καταδίωξη έφτασε μέχρι τη συμβολή των οδών Πατησίων και Σολωμού. Εκεί ένα από τα δύο οχήματα των δραστών εμβόλισε το αυτοκίνητο της Αντιτρομοκρατικής, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν ελαφρά δύο αστυνομικοί.