22/10/2021

Πυρκαγιές Αυστραλία: Πάνω από εξακόσιες χιλιάδες ευρώ οι δωρεές από τους τενίστες

Οι έως τώρα απώλειες σε δασικές και ημι-δασικές εκτάσεις που κάηκαν σε όλη τη χώρα, καλύπτουν περίπου δύο φορές την έκταση του Βέλγιου, ή μία φορά Ιρλανδία ή το ένα τρίτο της Ελλάδας!

Σε βιοποικιλότητα, έχουν αφανιστεί περί τα 1,25 δισεκατομμύρια ζώα, κυρίως θηλαστικά, πουλιά και ερπετά (είναι η τελευταία εκτίμηση του World Wildlife Fund Australia, χωρίς να συμπεριλαμβάνονται τα βατράχια, τα έντομα και τα άλλα ασπόνδυλα). Όσο για τις συνέπειες στην υγεία των ανθρώπων, την ποιότητα του νερού και το κλίμα, είναι ακόμη πολύ νωρίς για να φανούν… Το σίγουρο είναι ότι δεν υπολογίζονται…

Οι κορυφαίοι τενίστες βρίσκονται εδώ και αρκετό καιρό στην Αυστραλία για τη συμμετοχή τους στα πρώτα τουρνουά της χρονιάς, αλλά και για το Australian Open που αρχίζει σε λίγες ημέρες. Με πρωτεργάτη τον Νικ Κύργιο ξεκίνησε ένα κίνημα συμπαράστασης από τους αθλητές το οποίο αναμένεται να κορυφωθεί τις επόμενες ημέρες.

Μέχρι στιγμής οι τενίστες έχουν δωρίσει παραπάνω από ένα εκατομμύριο αυστραλιανά δολάρια, δηλαδή κάτι παραπάνω από 600.000 ευρώ. Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι οι αθλητές του τένις μετά από ανακοίνωση του Τζόκοβιτς έδωσαν 725.000 δολάρια, ενώ από τους άσους τους στο ATP Cup δόθηκαν 132.200. Ο Νικ Κύργιος από τους άσους του συγκέντρωσε 13.800, ενώ δωρεές έκαναν τόσο η Σερένα Γουίλιαμς, όσο και η Άσλεϊ Μπάρτι.

Φυσικά, οι δράσεις δεν θα σταματήσουν εδώ. Τις επόμενες ημέρες θα διοργανωθεί τουρνουά επίδειξης με τη συμμετοχή των Φέντερερ, Ναδάλ, Τζόκοβιτς, Κύργιου, Τσιτσιπά στους άνδρες και των Σερένα Γουίλιαμς, Οσάκα, Βοζνιάκι στις γυναίκες όπου όλα τα έσοδα θα πάνε για τον συγκεκριμένο σκοπό, ενώ οι ατομικές δωρεές δεν σταματούν από τους αθλητές.

Πηγή sport24.gr