28/09/2021

Προς αναθεώρηση οι χρεώσεις που επιβάλλουν οι τράπεζες

Θετικό φαίνεται να είναι το αποτέλεσμα από τη σύσκεψη που έγινε στο Μέγαρο Μαξίμου μεταξύ του πρωθυπουργού και των εκπρόσωπων των τραπεζικών ιδρυμάτων καθώς σύμφωνα με πληροφορίες φέρεται να υπήρξε συμφωνία για επαναξιολόγηση των τραπεζικών χρεώσεων.

Ειδικότερα, ο πρωθυπουργός ζήτησε την αναθεώρηση των τραπεζικών χρεώσεων, θέτοντας και το θέμα των χρεώσεων στις αναλήψεις μετρητών από ΑΤΜ άλλων τραπεζών. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Μητσοτάκης κατέστησε σαφές ότι η κυβέρνηση δεν μπορεί να δεχθεί μεγάλες χρεώσεις σε ψηφιακές και μη τραπεζικές συναλλαγές όταν με την πολιτική της προωθεί προς τους πολίτες τη χρήση πλαστικού χρήματος και ηλεκτρονικών συναλλαγών.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, οι εκπρόσωποι των τραπεζών δεσμεύτηκαν να προχωρήσουν σε μειώσεις ή ακόμη και κατάργηση κάποιων από τις χρεώσεις. 

Οι τράπεζες αναμένεται να ανακοινώσουν τις προθέσεις τους στο θέμα των χρεώσεων την  Παρασκευή ώστε να έχουν το περιθώριο το επόμενο τριήμερο (Σαββατοκύριακο και αργία 28ης Οκτωβρίου) να προχωρήσουν στις αναπροσαρμογές στο λογισμικό τους.