25/01/2022

Προβλήματα από την κακοκαιρία σε αρκετές περιοχές της Ελλάδας

Σοβαρά προβλήματα στον Νομό της ’Αρτας δημιούργησαν οι έντονες βροχοπτώσεις που σημειώνονται στην περιοχή ήδη από χθες το πρωί.

Στον Δήμο Αρταίων και στην είσοδο της πόλης, από την παλιά εθνική οδό προς Αγρίνιο, υπερχείλισαν δύο ρέματα με αποτέλεσμα να πλημμυρίσουν σπίτια, επιχειρήσεις, καλλιέργειες και να διακοπεί η κυκλοφορία των αυτοκινήτων. Επί ποδός βρίσκονται τα συνεργεία του δήμου και η Πυροσβεστική, προκειμένου να ανακόψουν τα ορμητικά νερά αλλά και να καθαρίσουν τα φερτά υλικά και ξύλα από τα γεφύρια.

Στα ορεινά χωριά του Δήμου Γεωργίου Καραϊσκάκη, η κακοκαιρία έχει δημιουργήσει προβλήματα σε όλο το επαρχιακό δίκτυο. Ο δήμαρχος Περικλής Μίγδος, ανέφερε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο, πως σε πολλά σημεία γίνονται καθιζήσεις του οδοστρώματος, υπάρχουν καταπτώσεις βράχων, ξεριζώθηκαν δένδρα, ενώ η υπερχείλιση μικρών ρεμάτων της περιοχής έχει καταστρέψει καλλιέργειες, χωράφια ακόμη και γεφύρια.

Κρήτη

Προβλήματα και στην Κρήτη όπου οι ισχυροί άνεμοι προκάλεσαν προβλήματα στην αεροπορική και την ακτοπλοϊκή σύνδεση, σύμφωνα με το Cretalive

Οι άνεμοι προκάλεσαν προβλήματα στα πλοία που μπήκαν στο λιμάνι του Ηρακλείου, ενώ το «Festos Palace», προσέκρουσε κατά τη διαδικασία κατάπλου, το βράδυ της Κυριακής, χωρίς ωστόσο να προκληθούν τραυματισμοί.  

Δύο πτήσεις για Ηράκλειο, μία από την Αθήνα και μία από τη Θεσσαλονίκη ακυρώθηκαν, ενώ μια ακόμη πτήση που είχε ξεκινήσει από το Ελ. Βενιζέλος επέστρεψε στο αεροδρόμιο της Αθήνας, καθώς δεν κατέστη δυνατό να προσγειωθεί, λόγω των ανέμων, που σύμφωνα με τον αερολιμενάρχη του αεροδρομίου Ν. Καζαντζάκης φτάνουν μέχρι και τους 40 κόμβους.

Η κακοκαιρία συνεχίζεται και σήμερα και το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηρακλείου, καλεί όλους τους ιδιοκτήτες ελλιμενιζόμενων μικρών σκαφών να αποφύγουν τη δραστηριοποίησή τους, για όσο διαρκέσουν τα καιρικά φαινόμενα, αλλά και να λάβουν τα ενδεδειγμένα μέτρα ασφαλείας των σκαφών τους.

Πάτρα

Πολλά προβλήματα αντιμετώπισε και η Πελοπόννησος. Στη παλιά Εθνική οδό, στο ύψος των Καμινίων, σημειώθηκε κατολίσθηση, υπήρχαν προβλήματα με την ηλεκτροδότηση υπήρξαν στην περιοχή Δεμένικα, ενώ από τους ισχυρούς ανέμους, έμεινε κλειστό το πορθμείο του Ρίου – Αντίρριου.

Περίπου 100 κλήσεις στην πυροσβεστική 

Από την χθεσινοβραδινή βροχή, η πυροσβεστική δέχτηκε περίπου 100 κλήσεις, οι οποίες αφορούσαν κυρίως κοπές δέντρων. Συνολικά, για την Αττική δέχτηκαν 20 κλήσεις, ενώ στην υπόλοιπη Ελλάδα οι κλήσεις έφτασαν περίπου τις 70.  

Σε ισχύ είναι και σήμερα οι προβλέψεις για ισχυρές βροχές, καταιγίδες κατά τόπους χαλαζοπτώσεις και ισχυρούς ανέμους του Έκτακτου Δελτίου Επιδείνωσης Καιρού που εξέδωσε η ΕΜΥ.