23/01/2022

Πολυκοσμία στα πολυϊατρεία της ΕΛΑΣ λόγω μεταθέσεων

Αυξημένη είναι η κίνηση στα πολυϊατρεία της Ελληνικής Αστυνομίας το τελευταίο διάστημα. Αστυνομικές πηγές αναφέρουν ότι δεν αποκλείεται το γεγονός αυτό να συνδέεται με την προσπάθεια της πολιτικής και φυσικής ηγεσίας της Αστυνομίας να ανακατανείμει το προσωπικό, κυρίως μέσω μετακινήσεων αστυνομικών που υπηρετούσαν σε θέσεις γραφείου και συνοδείες vip προσώπων.

Πολλοί από αυτούς τους αστυνομικούς αναγκάστηκαν να επιστρέψουν σε μάχιμες υπηρεσίες, γεγονός που προκάλεσε αρκετές αντιδράσεις. Έτσι, αστυνομικές πηγές αναφέρουν ότι οι γιατροί των πολυϊατρείων της ΕΛ.ΑΣ. είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, προκειμένου να διακρίνουν εάν κάποιοι -και ποιοι- προσπαθούν να εκμεταλλευτούν την κατάσταση μέσω ιατρικών εξετάσεων, προκειμένου να καθυστερήσουν τη μετάθεσή τους σε θέσεις που δεν είναι για εκείνους επιθυμητές.

Για παράδειγμα, κάποιος που ισχυρίζεται ότι έχει πρόβλημα με τη μέση του ή κάποιος που ισχυρίζεται ότι έχει ρευματοειδή αρθρίτιδα, πρέπει να κάνει μία σειρά εξετάσεων που διαρκεί αρκετό χρονικό διάστημα. Αυτό δεν σημαίνει ότι οι περισσότεροι αστυνομικοί προφασίζονται δικαιολογίες, ωστόσο, οι αρμόδιοι των πολυϊατρείων καλούνται να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί.

Ιδιαίτερα σε μία περίοδο που η πολιτική και φυσική ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ. γνωρίζει ότι ασκούνται μεγάλες πιέσεις για αρκετές περιπτώσεις αστυνομικών, που μετακινήθηκαν από επιτελεία και συνοδείες επισήμων σε μάχιμες υπηρεσίες.