21/10/2021

Ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για την δολοφονία Κατσίφα από την Εισαγγελία της Αθήνας

Ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος κατά παντός υπευθύνου άσκησε ο εισαγγελέας Πρωτοδικών Κωνσταντίνος Σιμιτζόγλου για τη δολοφονία του Κωνσταντίνου Κατσίφα από Αλβανούς αστυνομικούς στο χωριό Βουλιαράτες, στις 28 Οκτωβρίου 2018.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του dikastiko.gr o προϊστάμενος της Ποινικής Δίωξης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών κ.Σιμιτζόγλου, άσκησε ποινική δίωξη, για ανθρωποκτονία από πρόθεση κατά συναυτουργία, κατά παντός υπευθύνου και ανέθεσε την υπόθεση σε τακτικό ανακριτή ο οποίος θα πρέπει να ταυτοποιήσει τους δράστες.

Όπως αναφέρεται στο σχετικό ρεπορτάζ οι Αλβανικές δικαστικές και αστυνομικές Αρχές κωλυσιεργούν και δεν απαντούν επί της ουσίας στα αιτήματα της οικογένειας Κατσίφα, να εκδοθεί το πόρισμα, για τα αίτια και τις συνθήκες θανάτου του 35χρονου ομογενούς.

Ο εισαγγελέας Σιμιτζόγλου είχε λάβει παραγγελία  από τον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Βαγγέλη Ιωαννίδη,να διερευνήσει τις συνθήκες θανάτου του Κ.Κατσίφα αφού έλαβε καταθέσεις και αποδεικτικό υλικό, που του εστάλη από την Εισαγγελία Ιωαννίνων, προχώρησε στην απαγγελία της κατηγορίας η οποία προφανώς «φωτογραφίζει» επίλεκτους Αλβανούς αστυνομικούς. Χαρακτηριστικό επίσης είναι ότι έλαβε καταθέσεις τόσο από τα μέλη της οικογένειάς του όσο και από τον ιατροδικαστή τεχνικό σύμβουλο της οικογένειας.

Πηγή: Dikastiko.gr