20/10/2021

Ποια είναι τα social media trends που πρέπει να γνωρίζεις το 2020


Το να κάνει κάποιος πρόβλεψη για το τι θα αλλάξει την καινούργια χρονιά είναι δύσκολο καθώς υπάρχει μια συνεχής αλλαγή στον κόσμο των social media. Παρόλα αυτά υπάρχουν κάποια trends τα οποία θα βοηθήσουν στη βελτίωση κάποιων λειτουργιών για να είναι πιο εύχρηστες και αποτελεσματικές οι εφαρμογές.

  1. Συνεχίζεται το marketing που βασίζεται στους influencers

Φαίνεται ότι οι εταιρείες συνεχίζουν να βασίζονται στους influencers και να δίνουν budget για να συνεργαστούν μαζί τους. Πιο συγκεκριμένα, οι άνθρωποι έχουν κουραστεί να βλέπουν διαφημίσεις στα social media. Είναι πιο πιθανό να εμπιστευτούν τον κοινωνικό τους κύκλο για να αγοράσουν ένα προϊόν. Στα social media όμως ο κοινωνικός κύκλος του κάθε ατόμου δεν συμπεριλαμβάνει μόνο τους φίλους και την οικογένειά του, αλλά και celebrities. Μπορεί να ακολουθούν καλλιτέχνες που τους εκφράζουν ή κάποιον που εξειδικεύεται σε κάποιο αντικείμενο για να πάρουν συμβουλές.

  1. Κάντε τα ψώνια σας μέσω social media

Αυτό το trend είναι κάτι που ξεκίνησε αυτό τον χρόνο και το πιο πιθανό είναι να συνεχιστεί και του χρόνου. Είναι όλο και περισσότερες οι εταιρείες που επιτρέπουν στους χρήστες να ψωνίσουν τo προϊόν μέσα από τον λογαριασμό τους στα social media. Συγκεκριμένα, ο χρήστης πιο άμεσα και γρήγορα μπορεί να αγοράσει ένα προϊόν κατευθείαν όταν το δει για παράδειγμα στο Instagram.

  1. Τα stories γίνονται οι καλύτεροι φίλοι των marketers

Όλο και περισσότερα social media προσθέτουν τα stories στο format τους. Τα stories προσδίδουν στην εκάστοτε επιχείρηση μια αυθεντικότητα καθώς κάποιες φορές τα posts είναι αυθόρμητα. Λόγω της μικρής χρονικής διάρκειας των stories οι επιχειρήσεις μπορούν να προωθήσουν εύκολα προσφορές ή εκπτώσεις.

  1. Augmented Reality

Η επαυξημένη πραγματικότητα εισέρχεται με ραγδαίους ρυθμούς στον χώρο της διαφήμισης. Βοηθάει στην καλύτερη προώθηση προϊόντων καθώς ο καταναλωτής κατανοεί περισσότερο τη χρήση του. Για παράδειγμα το ΙΚΕΑ δείχνει στους καταναλωτές πως θα ήταν ένα έπιπλο μέσα στον εκάστοτε χώρο.

Αυτοί είναι μερικοί από τους τομείς που θα υπάρξει σημαντική αλλαγή τη νέα χρονιά. Παρόλα αυτά όπως αναφέρθηκε ήδη και παραπάνω στα social media και το digital marketing υπάρχουν συνεχώς αλλαγές. Οι εξελίξεις τρέχουν τόσο γρήγορα που είναι σημαντικό οι επιχειρήσεις να τις παρακολουθούν και να είναι ενημερωμένες για τις νέες αλλαγές.