20/10/2021

Ποδηλασία: Τα επιτεύγματα του Βολικάκη ξεπερνούν τη λογική

Για την ακρίβεια αυτή θα είναι η τέταρτη συμμετοχή του μετά από εκείνες στο Πεκίνο, το Λονδίνο και το Ρίο.

Το εντυπωσιακό με την περίπτωσή του είναι πως οι τρεις προηγούμενες ήταν σε αγωνίσματα ταχύτητας, ενώ αυτή τη φορά θα συμμετάσχει σε ένα αγώνισμα αντοχής όπως είναι το omnium. Ο Χρήστος Βολικάκης έχει μία εντυπωσιακά σταθερή πορεία τα τελευταία δύο χρόνια που τον έχει φέρει σταθερά στις κορυφαίες θέσεις της παγκόσμιας κατάταξης όχι όμως μόνο σε ένα αγώνισμα, αλλά σε τρία.

Αυτή τη στιγμή ο 32χρονος ποδηλάτης είναι στην πρώτη θέση στο scratch έχοντας 3012,5 βαθμούς έναντι 2575 του Λευκορώσου Γιοχένι Κάραλιοκ. Στο αγώνισμα των πόντων είναι τρίτος 1360 βαθμούς με μικρή διαφορά από τον δεύτερο Ράμαν Ραμανάου (Λευκορωσία) που έχει 1431,5. Η παρουσία του στις πρώτες θέσεις δεν σταματά εκεί αφού είναι στην τέταρτη θέση στο omnium με 2422,5 βαθμούς με ελάχιστη διαφορά από τον τρίτο Έγια Χασιμότο (Ιαπωνία) που έχει 2490.

Παράλληλα, ο Βολικάκης τελείωσε την χρονιά όντας πρώτος στην κατάταξη των Παγκοσμίων Κυπέλλων τόσο στο scratch, όσο και στο omnium. Στο πρώτο τερμάτισε στην κορυφή με 1100 βαθμούς μπροστά από τον Λευκορώσο, Γιοχένι Κάραλιοκ, που είχε 1050, ενώ στο δεύτερο συγκέντρωσε 1452 έναντι των 1360 του Γερμανού, Ρότζερ Κλούγκε.

Αν αναλογιστούμε τις συνθήκες που καλείται ο Έλληνας ποδηλάτης να αντιμετωπίσει σε σχέση με εκείνες των αντιπάλων του κάνουν ακόμα μεγαλύτερο το επίτευγμά του. Αρκεί μόνο να αναφέρουμε ότι στη χώρα μας υπάρχει μόλις μία κλειστή πίστα ποδηλασίας, ενώ οι αντίπαλες χώρες ταξιδεύουν με ολόκληρες ομάδες (μηχανικούς, φυσιοθεραπευτές κλπ) σε κάθε αγώνα τους.

Επόμενος μεγάλος στόχος για τον Χρήστο Βολικάκη είναι το Παγκόσμιο πρωτάθλημα το οποίο θα διεξαχθεί από τις 26 Φεβρουαρίου μέχρι τη 1 Μαρτίου στο Βερολίνο, όπου και αναμένεται να σφραγίσει και τυπικά την παρουσία του στο Τόκυο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

Ποδηλασία: Η ασύλληπτη χρονιά του Βολικάκη

Πηγή sport24.gr