29/11/2021

Περίπτερο «βιτρίνα» διακινούσε ναρκωτικά στην Ομόνοια

Σε μία ακόμη επιχείρηση στην περιοχή της Ομόνοιας προχώρησαν αστυνομικοί της Δίωξης Ναρκωτικών το μεσημέρι της Τρίτης, 20 Αυγούστου, συλλαμβάνοντας τέσσερα μέλη σπείρας που διακινούσε κάνναβη στην περιοχή.

Δράστες είναι δύο Έλληνες, ένας Πακιστανός κι ένας Αφγανός, οι οποίοι είχαν μετατρέψει σε «βιτρίνα» ένα περίπτερο στην περιοχή της Ομόνοιας προκειμένου να διακινούν καθημερινά ναρκωτικές ουσίες σε δεκάδες πελάτες. Είναι χαρακτηριστικό ότι κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, οι αστυνομικοί πέρασαν χειροπέδες και σε έναν ανδρα ο οποίος μόλις είχε προμηθευτεί κάνναβη από τη σπείρα.

Χρειάστηκαν εβδομάδες ερευνών και φυσικών παρακολουθήσεων, προκειμένου να εξακριβωθεί η ταυτότητα των εμπλεκομένων, να επετεύχθη ο εντοπισμός τους και να πιστοποιηθεί η εγκληματική τους δράση. Εντός του περιπτέρου – «βιτρίνα» καθώς και εντός προς πώληση προϊόντων (συσκευασίες DVD , τσαντάκια, περιοδικά κλπ), τα μέλη της σπείρας απέκρυπταν τις ποσότητες των ναρκωτικών, τις οποίες στη συνέχεια παραλάμβαναν με σκοπό την περαιτέρω πώληση. 

Στην κατοχή τους, καθώς και στον χώρο του περιπτέρου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 16 αυτοσχέδιες συσκευασίες, περιέχουσες ακατέργαστη κάνναβη βάρους 52 γραμμαρίων, 755 ευρώ και 3 κινητά τηλέφωνα. Οι συλληφθέντες, οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.