23/01/2022

Πελόζι: «Για μια ακόμη φορά ο Τραμπ κάλεσε μια ξένη χώρα να αναμιχθεί στις εκλογές μας»

Η Νάνσι Πελόζι εξαπέλυσε επίθεση κατά του Ντόναλντ Τραμπ. Η Δημοκρατική πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων δήλωσε πως το αίτημα του Αμερικανού προέδρου προς την Κίνα να διεξαγάγει έρευνα εις βάρος του Τζο Μπάιντεν είναι «το τελευταίο παράδειγμα του Αμερικανού προέδρου να θέτει το προσωπικό του πολιτικό όφελος πάνω από την υπεράσπιση της ακεραιότητας των εκλογών μας».

Με δημόσιες δηλώσεις του νωρίτερα σήμερα ο Ρεπουμπλικανός πρόεδρος ζήτησε δημοσίως, μετά από την Ουκρανία και από την Κίνα, να διερευνήσει τις δραστηριότητες του πρώην αντιπροέδρου των ΗΠΑ και πιθανού αντιπάλου του Τραμπ στις προεδρικές εκλογές του επόμενου έτους.

«Για μια ακόμη φορά ο Ντόναλντ Τραμπ κάλεσε μια ξένη χώρα να αναμιχθεί στις εκλογές μας – απλά ένα τελευταίο παράδειγμα από εκείνον να θέτει το προσωπικό του πολιτικό όφελος πάνω από την υπεράσπιση της ακεραιότητας των εκλογών μας», τόνισε η Πελόζι με tweet της.

Από την πλευρά του ο Άνταμ Σιφ, ο Δημοκρατικός πρόεδρος της επιτροπής της Βουλής που είναι αρμόδια για τις υπηρεσίες Πληροφοριών, δήλωσε ότι ο μεγιστάνας πρόεδρος αθέτησε τον προεδρικό του όρκο ζητώντας από την Κίνα να ερευνήσει τον Μπάιντεν.