19/10/2021

Πειραιάς: Στο στόχαστρο της ΕΛ.ΑΣ. το παρεμπόριο

Ειδική επιχειρησιακή δράση για την καταπολέμηση του παρεμπορίου πραγματοποιήθηκε το πρωί της Κυριακής στον Πειραιά, από τις Ειδικές Ομάδες Παρεμπορίου των Διευθύνσεων Αστυνομίας Αθηνών και Πειραιά, σε συνεργασία με κλιμάκια υπαλλήλων Υπηρεσιών Ελέγχου και Αντιμετώπισης του Παρεμπορίου της Γενικής Γραμματείας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων.

Η επιχείρηση εξελίχθηκε στην περιοχή Αλιπέδου-πλατείας Ιπποδαμείας, Ομηρίδου Σκυλίτση, Ναυαρίνου-πλατείας Οδησσού, καθώς και περιμετρικά του ΗΣΑΠ, του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων και του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιά.

Στη διάρκειά της, ελέγχθηκαν 48 άτομα, ενώ προσήχθησαν 14 άτομα και συνελήφθησαν δύο μετανάστες για παράβαση του Εθνικού Τελωνειακού Κώδικα, καθώς και πέντε άτομα για παράβαση του Νόμου περί άσκησης υπαίθριων εμπορικών δραστηριοτήτων.

 

 

Κατασχέθηκαν 858 πακέτα λαθραίων τσιγάρων και 102 πακέτα λαθραίου καπνού,  βεβαιώθηκαν 19 παραβάσεις περί Κ.Ο.Κ., επιβλήθηκαν πρόστιμα συνολικού ύψους 1.000 ευρώ για παραβάσεις του Νόμου περί άσκησης υπαίθριων εμπορικών δραστηριοτήτων, διενεργήθηκαν 70 έλεγχοι σε πάγκους υπαίθριων πωλητών κι επιβλήθηκαν πρόστιμα συνολικού ποσού 5.200 ευρώ για ελλείψεις παραστατικών και αδείας, ενώ συντάχθηκαν 10 πράξεις κατάσχεσης και καταστροφής διαφόρων παλαιών μεταχειρισμένων ειδών κι αντικειμένων συνολικού βάρους περίπου πέντε τόνων, τα οποία απομακρύνθηκαν με απορριμματοφόρα του δήμου.

 

Την επιχείρηση συνέδραμαν αστυνομικοί της Ο.Π.Κ.Ε., της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πειραιά, της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών, του Τμήματος Περιουσιακών Δικαιωμάτων, του Α΄ Τμήματος Τροχαίας Πειραιά και Ομάδες ΔΙ.ΑΣ., καθώς και προσωπικό της Δημοτικής Αστυνομίας Πειραιά κι οχήματα της Διεύθυνσης Καθαριότητας του δήμου.

Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, ανάλογες επιχειρήσεις θα συνεχιστούν σε διάφορες περιοχές της Αττικής, στο πλαίσιο του επιχειρησιακού σχεδιασμού και προγραμματισμού της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής.