29/01/2022

Παροχή κτηνιατρικών υπηρεσιών και μέριμνα για τα αδέσποτα ζώα στον δήμο Παπάγου-Χολαργού

Πέμπτη, 11 Ιουνίου 2020, 19:52

Παροχή κτηνιατρικών υπηρεσιών και μέριμνα για τα αδέσποτα ζώα στον δήμο Παπάγου-Χολαργού

Με ευαισθησία αντιμετώπισε η δημοτική Αρχή του δήμου Παπάγου-Χολαργού το θέμα των αδέσποτων ζώων. Συγκεκριμένα προχώρησε στην υπογραφή σύμβασης για την παροχή κτηνιατρικών υπηρεσιών περισυλλογής και διαχείρισης. Το πρόγραμμα θα εφαρμοστεί σε αδέσποτα ζώα σκύλους και γάτες, που χρήζουν περίθαλψη, στείρωση, εμβολιασμό, κτηνιατρικό έλεγχο ή ακόμη και θεραπεία.

Πιο συγκεκριμένα, τα ζώα που θα περισυλλέγονται και θα οδηγούνται στο κτηνιατρείο, όπου θα υποβάλλονται σε κτηνιατρική εξέταση, θα εμβολιάζονται, θα στειρώνονται εάν αυτό απαιτείται, θα ταυτοποιούνται ηλεκτρονικά με την τοποθέτηση μικροπλακέτας ως αδέσποτα του δήμου και θα καταγράφονται στη διαδικτυακή ηλεκτρονική βάση. Αν διαπιστωθεί από την κτηνιατρική εξέταση ότι είναι τραυματισμένα ή πάσχουν από ιάσιμο νόσημα τότε θα υποβάλλονται στην κατάλληλη θεραπευτική αγωγή και εφ’ όσον κριθεί αναγκαίο θα παραμένουν στο κτηνιατρείο για εύλογο χρονικό διάστημα, μέχρι την αποθεραπεία τους.

Σκοπός του προγράμματος είναι αφενός η σταθεροποίηση, καταγραφή, αλλά και η σταδιακή μείωση του αριθμού των αδέσποτων ζώων, μέσω της στείρωσης, σήμανσης, καταγραφής και υιοθεσίας τους και αφετέρου η ευζωία τους, με την εξασφάλιση της κτηνιατρικής φροντίδας.

Πηγή: ΑΠΕ

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 11 Ιουνίου 2020, 19:52