21/10/2021

Παρίστανε την Ελληνοαμερικανίδα για να κλείσει ταξί

Κυριακή, 14 Ιουνίου 2020, 13:07

Νέο ντοκουμέντο για τη δράστιδα με το βιτριόλι: Παρίστανε την Ελληνοαμερικανίδα για να κλείσει ταξί

Την Ελληνοαμερικανίδα παρίστανε η 35χρονη, προκειμένου να εξασφαλίσει το μέσο διαφυγής της από το σημείο της επίθεσης στην άτυχη Ιωάννα. Σε ηχητικό ντοκουμέντο που αποκάλυψε το δελτίο ειδήσεων του Open η δράστις ακούγεται να καλεί σε εταιρεία ραδιοταξί ιδιαίτερα αγχωμένη.

Αυτό το τηλεφώνημα που έγινε στις 19 Μαρτίου, μία ημέρα πριν την επίθεση με βιτριόλι, είναι το δεύτερο και τελευταίο που έκανε η κατηγορούμενη από τηλεφωνικό θάλαμο στην περιοχή της Καλλιθέας. Τ ο τηλεφώνημα έγινε στις 09:13 το πρωί της Τρίτης. Όπως κατέθεσε η οδηγός του ταξί, στις 09:30 της 19ης Μαρτίου επί της Ελευθερίου Βενιζέλου στην Καλλιθέα και ελάχιστα μέτρα μακριά από την ασφαλιστική εταιρεία που εργαζόταν το θύμα, εμφανίστηκε η 35χρονη και της είπε ότι θα πρέπει να την περιμένει 20 λεπτά και αν θέλει να την προπληρώσει.

Σύμφωνα με τους αστυνομικούς εκείνη την ημέρα η δράστις έκανε πρόβες για την επομένη και για τον λόγο αυτό, μετά από περίπου 20 λεπτά ξαναπήγε στην οδηγό και της ζήτησε να τη μεταφέρει κοντά στο πρώτο νεκροταφείο Αθηνών, όπου δήθεν είχε κάποια συνέντευξη επαγγελματικού σκοπού. Κατά την διαδρομή ζήτησε από την οδηγό να ανανεώσουν το ραντεβού τους για την 20ή Μαΐου στο ίδιο σημείο στην Καλλιθέα και την ίδια ακριβώς ώρα. Έτσι και έγινε με την δράστη να καταφέρνει τελικά να εξασφαλίσει το μέσο διαφυγής της και να εγκαταλείπει τον τόπο της επίθεσης μέσα σε ελάχιστα λεπτά.

Όπως κατέθεσε η οδηγός του ταξί μετά την επίθεση την άφησε στο ίδιο σημείο στην περιοχή του Μετς όπου την είχε αφήσει και την προηγούμενη ημέρα. Σύμφωνα με όσα μετέδωσε το Open, η κλήση της στις 19 Μαΐου δείχνει για τους αστυνομικούς ότι ήταν μέχρι και την τελευταία στιγμή αμετανόητη.

Στο ηχητικό ντοκουμέντο ακούγεται να απαντά σε όλες τις ερωτήσεις που τις κάνει η τηλεφωνήτρια της εταιρείας ραδιοταξί, ενώ όταν της ζητά τον αριθμό τηλεφώνου της, αν και αρχικά λέει ότι θα τον δώσει, στη συνέχεια εφευρίσκει μία δικαιολογία και επισημαίνει ότι δεν τον θυμάται και ότι είναι αμερικανικός και ακόμη δεν έχει ενεργοποιήσει το νούμερο για την Ελλάδα. Το ηχητικό που ακολουθεί έχει υποστεί επεξεργασία και η φωνή της 35χρονης είναι αλλοιωμένη.

 

Τελευταία ενημέρωση: Κυριακή, 14 Ιουνίου 2020, 13:09